Τρίτη 10 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των υγειονομικών

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-

Αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι στις υγειονομικές υπηρεσίες, κρατώντας λευκές σημαίες και πανό, διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις πολύ χαμηλές αποδοχές και τις επερχόμενες περικοπές προσωπικού, που ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Η ανακοίνωση για τις περικοπές έγινε από τον υπουργό Υγείας μόλις την προηγούμενη βδομάδα. Οι περικοπές αυτές σημαίνουν με άλλα λόγια την απόλυση περίπου 23.000 γιατρών, νοσοκόμων και υγειονομικού προσωπικού από όλα τα κρατικά νοσοκομεία και κλινικές της χώρας.

Οπως χαρακτηριστικά φέρεται να δηλώνει ο επικεφαλής του Σωματείου των εργαζομένων, οι προσπάθειες αυτές εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει ουσιαστικά το κράτος πρόνοιας και την περίθαλψη, ενώ το Σωματείο έχει προτείνει ένα συγκεκριμένο πλάνο για τη διάσωση του ήδη καταρρέοντος συστήματος Υγείας.

Η κυβέρνηση της χώρας, που εκλέχτηκε μόλις τον προηγούμενο Νοέμβριο, έχει προχωρήσει σε αθρόες ιδιωτικοποιήσεις και αναθεώρηση του οικονομικού συστήματος με την εισαγωγή της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς, στην προσπάθειά της να ενταχθεί τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ. Ηδη, 100.000 εργαζόμενοι έχουν χάσει οριστικά τις δουλιές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ