Τρίτη 10 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Κατώτερη των "προσδοκιών" η συνάντηση

Επιφυλακτικοί και απογοητευμένοι εμφανίστηκαν οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές μετά το τέλος της πρώτης συνάντησής τους με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους, την Κυριακή στο Κάιρο.

"Βρισκόμαστε ακόμα πολύ μακριά από την επανέναρξη του ειρηνευτικού διαλόγου", δήλωσε ο Σάεμπ Ερακάτ, τονίζοντας ότι οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές δεν κατέθεσαν καμία συγκεκριμένη πρόταση και δε δεσμεύτηκαν σε κανένα σημείο. Ο Ερακάτ, που ηγείται της παλαιστινιακής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας, τόνισε ότι είναι αβέβαιη η πραγματοποίηση της νέας συνάντησης, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, καθώς θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων που έχει με τους Γιάσερ Αραφάτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο Οσάμα ελ Μπαζ, στενός σύμβουλος του Αιγυπτίου Προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ.

Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός Τύπος, αναφερόμενος στη συνάντηση της Κυριακής, που έγινε μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Αιγυπτίου Προέδρου, τόνιζε ότι οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές άφησαν να εννοηθεί ότι το Ισραήλ είναι διατεθειμένο να καθυστερήσει την κατασκευή του οικισμού Χαρ Χόμα στον ανατολικό αραβικό τομέα της Ιερουσαλήμ, αλλά σε καμία περίπτωση να την αναστείλει.

Την απογοήτευσή του δεν έκρυβε χτες ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος απέφυγε να κάνει εκτενείς δηλώσεις και αρκέστηκε να τονίσει ότι το "Ισραήλ και πάλι δε δεσμεύτηκε σε τίποτα, κόβοντας τις γέφυρες επικοινωνίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ