Τρίτη 10 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΟΡΑ
Οδοφράγματα από τους οδηγούς φορτηγών

ΠΑΡΙΣΙ.-

Με οδοφράγματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, αλλά και στα μεταξύ τους συνοριακά περάσματα, οι οδηγοί φορτηγών της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, του Βελγίου πήραν μέρος στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης που διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Μεταφορών (ITF) και η Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Μεταφορών (FST).

Σε όλα τα μπλόκα διαμαρτυρίας, που σχηματίστηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες χτες, κυριάρχησαν τα αιτήματα για καλύτερη μισθοδοσία και για βελτίωση των συνθηκών εργασίας μέσα από την κατοχύρωση της μείωσης του συνταξιοδοτικού ηλικιακού ορίου, την κατοχύρωση παροχής επιδομάτων ασθενείας και ταξιδιωτικών εξόδων, καθώς και της αργίας της Κυριακής.

Τα κυριότερα οδοφράγματα στήθηκαν ανάμεσα στα σύνορα της Γαλλίας και της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας και της Γαλλίας και της Ελβετίας, προκαλώντας τεράστιες ουρές από ακινητοποιημένα φορτηγά. Οι οδηγοί φορτηγών, τις περισσότερες φορές, επέτρεψαν τη διέλευση στα ιδιωτικά οχήματα.

Οδοφράγματα και στις κυριότερες οδικές αρτηρίες της χώρας τους και ιδιαίτερα στην περίμετρο των μεγάλων πόλεων έστησαν, χτες, οι Γάλλοι οδηγοί φορτηγών. Εκπρόσωποί τους κατηγόρησαν την εργοδοσία ότι δε σεβάστηκε τη, μεταξύ τους, συμφωνία, που επιτεύχθηκε μετά από την πολυήμερη απεργία τους στα τέλη του περασμένου χρόνου, σύμφωνα με την οποία το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης μειώνεται από 60 στα 55 χρόνια και παράλληλα προβλέπεται η παροχή επιδόματος ασθενείας, η κάλυψη των ταξιδιωτικών εξόδων τους και η εξασφάλιση της αργίας της Κυριακής. Εκπρόσωποι των Γάλλων οδηγών φορτηγών προειδοποίησαν ότι θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αν δεν υλοποιηθούν άμεσα οι συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ