Τρίτη 10 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αναίμακτη αεροπειρατεία

ΚΟΛΩΝΙΑ.-

Αναίμακτα τερματίστηκε χτες το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο της Κολωνίας η αεροπειρατεία του "Μπόινγκ 737" των αερογραμμών της "Αιρ Μάλτα", όταν οι δύο αεροπειρατές παραδόθηκαν στις αρχές, αφήνοντας ελεύθερους τους 74 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος.

Οι δύο αεροπειρατές βγήκαν από το αεροσκάφος με υψωμένα τα χέρια, αφού πρώτα παρέδωσαν τα όπλα τους στα μέλη του πληρώματος, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Οι αεροπειρατές είχαν καταλάβει το αεροσκάφος μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βαλέτα, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, και υποχρέωσαν τον πιλότο να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Κολωνίας. Σημειώνεται πως μεταξύ των 74 επιβατών ήταν 32 Λίβυοι, 17 Τούρκοι, 22 Μαλτέζοι, 1 Ρώσος και 1 Αμερικανός.

Στις διαπραγματεύσεις με τις γερμανικές αρχές οι αεροπειρατές είχαν ζητήσει την απελευθέρωση του Τούρκου ακροδεξιού Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης μετά την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη το 1981.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ