Τρίτη 24 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επικεφαλής "νεοδεξιάς" κίνησης

Στη δημιουργία κίνησης θεματοφύλακα των συντηρητικών αξιών, που όμως θα παρεμβαίνει, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, και στις τρέχουσες εξελίξεις, ιδιαίτερα στα λεγόμενα εθνικά θέματα, δίνοντας το δικό της "νεοδεξιό" στίγμα, προχωρά ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασ. Κόκκινος.

Για το σκοπό αυτό προχώρησε στη δημιουργία σωματείου, με την επωνυμία "Πανεθνική Δημοκρατική Ενωση" (ΠΑΔΕ), στο καταστατικό του οποίου αναφέρεται ότι "σκοπός του σωματείου είναι η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, της δημοκρατίας, των ατομικών δικαιωμάτων και η τήρηση της νομιμότητας (!)". Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου είναι ο Β. Κόκκινος, αντιπρόεδρος ο ναύαρχος ε. α. Γρ. Δεμέστιχας, γγ ο αντιστράτηγος Χ. Μουστάκης, ενώ πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου (!) έχει οριστεί ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Σιούλας. Μεταξύ των μελών του ΔΣ περιλαμβάνονται ο ακαδημαϊκός Ευ. Μουτσόπουλος, ο υποναύαρχος ε. α. Μ. Ισμαηλάκος, ο εφοπλιστής Αλ. Κεφαλλονίτης κ. ά.

Τόσο από τη σύνθεση του ΔΣ όσο και από τους επιδιωκόμενους στόχους προκύπτει ότι πρόκειται για κίνηση με ακροδεξιά χαρακτηριστικά, η οποία θα επιχειρήσει να αποτελέσει πόλο αναφοράς στα πολιτικά πράγματα και κυρίως στην προβολή νεοσυντηρητικών θέσεων περί "διαφθοράς", "ηθικής" κ. λπ.

Σε δηλώσεις του ο Β. Κόκκινος εμφάνισε την κίνησή του ως "εθνικού χαρακτήρα", ενώ παράλληλα "φιλοδοξεί να συνδράμει την εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας σε θέματα εθνικής άμυνας και προστασίας των εθνικών συμφερόντων με μελέτη και υποδείξεις".

Ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και οι "συν αυτώ" διατηρούν στενές σχέσεις με βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ