Τρίτη 24 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΡΕΝΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντλούμε δύναμη από τους αγώνες σας

Εκδήλωση τιμής για τη μεγάλη προσφορά των τριών βετεράνων κομμουνιστών του Ρέντη

Ετσι όπως μόνο οι κομμουνιστές ξέρουν να τιμούν τα άξια παιδιά τους, τίμησαν οι κομμουνιστές του Ρέντη, προχτές Κυριακή πρωί, στο Δημαρχείο της πόλης, τους 3 βετεράνους κομμουνιστές Κώστα Γαρνέλη, Βασίλη Μπαρδούνια και Μίλτο Πελώνη.Σε μια σεμνή, πλημμυρισμένη από συναισθήματα και ανθρωπιά, εκδήλωση, σαν ελάχιστο δείγμα της μεγάλης προσφοράς, τους απονεμήθηκε από την ΚΟ Ρέντη αναμνηστική πλακέτα.

"Τα 65 χρόνια φυλακής, εξορίας και παρανομίας, καθώς και οι 3 φορές σε θάνατο καταδίκες σας, λένε πολλά", θα τονίσει ο γραμματέας της ΚΟ Ρέντη, Κ. Κυριακού.Και θα συνεχίσει: "Είστε ανάμεσα στους πολλούς, στις χιλιάδες συναγωνιστών και συντρόφων, που έταξαν τον εαυτό τους, τη ζωή τους στα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης, της προκοπής του λαού, της εθνικής ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού. Σήμερα αναγνωρίζουμε και υπερασπιζόμαστε με μεγάλη υπερηφάνεια τους αγώνες σας αυτούς και αντλούμε δύναμη από το προσωπικό σας παράδειγμα".

Αυτή η εκδήλωση τιμής ήταν μια ευκαιρία να ξαναζήσουν οι παλιότεροι, αλλά και να μάθουν οι νεότεροι την ιστορία του ΚΚΕ, δηλαδή τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. "Αυτήν την ιστορία, που όπως είπε στο σύντομο χαιρετισμό της η Γ. Κονταξιδάκη,μέλος του ΣΠ Πειραιά της ΚΝΕ, την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, δε μας την είπαν στο σχολείο και δε θα μας την πουν, δεν τη διαβάσαμε στα βιβλία και ούτε πρόκειται, γιατί η γνώση αυτής της ιστορίας μπορεί να οδηγήσει τη νεολαία στους επικίνδυνους - για την άρχουσα τάξη - δρόμους της αντίστασης, της στράτευσης στο ΚΚΕ, να διεκδικήσει το σοσιαλιστικό μέλλον της".

Οι πιο "δυνατές" στιγμές της εκδήλωσης ήταν όταν ο Β. Μπαρδούνιας (55 χρόνια μέλος του Κόμματος, με 25 χρόνια εξορίες, φυλακές και ζωή στην παρανομία) αναφέρθηκε στην πολυτάραχη ζωή του και τόνισε ότι άρχισε να γίνεται άνθρωπος και να σκέφτεται από τη στιγμή που μπήκε στο ΚΚΕ. Για να κλείσει λέγοντας χαρακτηριστικά: "Αυτό που μένει σαν συνείδηση στα τόσα χρόνια αγώνα και δράσης, είναι ότι μόνο ένας δρόμος υπάρχει, αυτός που χάραξε ο μαρξισμός - λενινισμός και το ΚΚΕ στην Ελλάδα". Και ο Μ. Πελώνης (56 χρόνια μέλος του ΚΚΕ και 29 χρόνια σε φυλακές, εξορία και παρανομία) θα συμπληρώσει με βουρκωμένα τα μάτια, σχετικά με τις εκτελέσεις των χιλιάδων αγωνιστών από τους δοσίλογους: "Επρεπε να είσαι ατσάλινος και γρανιτένιος σαν άνθρωπος για να σταθείς αλύγιστος μπροστά σε όλες αυτές τις δοκιμασίες και τέτοιους ανθρώπους έβγαζε το Κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ".

  • Στην εκδήλωση χαιρετισμό επίσης απεύθυνε ο Β. Ζαφειρίου,πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Πειραιά, συντόνιζε ο Μ. Φιορεντής,μέλος του Γραφείου της ΚΟΠ και παραβρέθηκε εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, το μέλος της Β. Ξένος.Επίσης παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ