Παρασκευή 10 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεσαιωνικός... εργοδότης

"Θλάση του αυχένα", είναι η συγκεκριμένη ιατρική γνωμάτευση για την εργαζόμενη σε φαρμακείο και γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στο Φάρμακο στο Νομό Βοιωτίας, Μαρίας Δημητρίου, η οποία ξυλοκοπήθηκε από τον εργοδότη της, Θ. Πανουργιά. Υποτίθεται πως η αιτία είναι ότι η συνδικαλίστρια "φόρεσε τη ζακέτα της επειδή κρύωνε λόγω έλλειψης θέρμανσης στο χώρο της δουλιάς στις 7 Γενάρη"! Ο πραγματικός, όμως, λόγος είναι - σύμφωνα με το σωματείο - ότι ο εργοδότης έχασε την ψυχραιμία του, όταν δεν κατάφερε να αναγκάσει - και χρησιμοποίησε πολλούς τρόπους γι' αυτό - την Μαρία Δημητρίου να φύγει από τη δουλιά ή να της σπάσει τα νεύρα, όπως ο ίδιος δήλωνε. Κι αφού δεν τα κατάφερε, στο τέλος προχώρησε σύμφωνα με το γνωστό ρητό: "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος"..!

Η μέθοδος δεν είναι νέα. Στο παρελθόν τη συναντούσαμε ίσως πιο συχνά, αλλά τρανά της δείγματα έχουν καταγραφεί συχνά και στις μέρες μας.

Αντί άλλου σχολίου, αξίζει μάλλον να αντιγράψουμε ένα μέρος από την ανακοίνωση του σωματείου: "Εχουμε και τη δύναμη και τη διάθεση να απαντήσουμε όπως χρειάζεται στο συγκεκριμένο χώρο και εργοδότη, γιατί ίσως η μέχρι τώρα καλοπροαίρετη στάση μας να παρεξηγήθηκε"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ