Παρασκευή 10 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μύχιες επιθυμίες "εγγυητών"

Είναι γνωστή και εκφράζεται σε κάθε ευκαιρία η αντίληψη του "εθνικού κέντρου", που επικρατεί στην ηγεσία των μεγάλων κομμάτων και ιδιαίτερα στο κυβερνών κόμμα, αναφορικά με τις σχέσεις της χώρας μας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι "αρχιτέκτονες" της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της χώρας δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι η Κύπρος είναι κυρίαρχο κράτος, μέλος του ΟΗΕ και επιμένουν να συμπεριφέρονται ως "πάτρωνες" της Λευκωσίας.

Η επικίνδυνη αυτή αντίληψη, η οποία έχει αποτελέσει πολλές φορές την αιτία για σοβαρές εντάσεις στην περιοχή, δίνει προσχήματα σε αυτούς που τα αναζητούν - με πρώτους, βέβαια, τους Αμερικανούς, αλλά και στην Αγκυρα - για να προωθούν "λύσεις" στο Κυπριακό, κάθε άλλο παρά δίκαιες και σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Εκφραση αυτής της αντίληψης είναι το περιβόητο ενιαίο αμυντικό δόγμα, το οποίο βέβαια καθόλου δε διασφαλίζει την άμυνα του νησιού. Το πνεύμα αυτό διαπερνά και το κείμενο - διακήρυξη των 30 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι σκόπιμα και συνειδητά υπερτονίζουν το ρόλο της Ελλάδας, ως εγγυήτριας δύναμης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξουμε ότι ορισμένοι, τουλάχιστον, από τους υπογράφοντες θα ικανοποιούνταν, αν προχωρούσε η "ένωση"..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ