Παρασκευή 10 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανάβει ξανά η μάχη για το ωράριο

Τη λειτουργία του καταστήματος "Κωτσόβολος" μέχρι τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ! Με συγκέντρωση αντιδρούν εργαζόμενοι - μικρομεσαίοι

Αναθερμαίνεται το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της επιχείρησης ηλεκτρικών ειδών "Κωτσόβολος ΑΕ" ότι από αύριο και κάθε Σάββατο θα παραμένει ανοιχτή έως τις 9 το βράδυ!Αμεση ήταν η αντίδραση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Αθήνας,που αποφάσισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της Ομόνοιας (Γ Σεπτεμβρίου 10) αύριο στις 4 το απόγευμα,με τη στήριξη και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις εμποροϋπαλλήλων και ΕΒΕ, τον περασμένο Οκτώβρη, ενάντια στην παράταση του ωραρίου του Σαββάτου, ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου και ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, Μ. Παράβαλος,που είναι και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης "Κωτσόβολος ΑΕ", είχαν καταλήξει στην περίφημη "συμφωνία κυρίων" για λειτουργία των καταστημάτων τα Σάββατα έως τις 5 το απόγευμα. Ακόμα και αυτή τη συμφωνία έρχεται τώρα να καταπατήσει ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, ανάβοντας ταυτόχρονα "πράσινο φως" στα πολυκαταστήματα να κάνουν το ίδιο.

Να θυμίσουμε ότι τα κύρια αιτήματα των εμποροϋπαλλήλων, που παραμένουν σε εκκρεμότητα, είναι: Νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου, οροθέτηση του ανοίγματος και κλεισίματος των καταστημάτων, που το Σάββατο δε θα υπερβαίνει τις 4μμ, με τρία απογεύματα κλειστά, καθώς και κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την απόφαση της επιχείρησης "Κωτσόβολος" και τονίζει ακόμα: "Αυτό το Σάββατο θα επιδιώξουμε να λήξει το άσχημο παιχνίδι με το ωράριο. Καλούμε την κυβέρνηση να αποδεχτεί εδώ και τώρα τις θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων και των μικροεπαγγελματιών και να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση του ωραρίου. Καλούμε τις πλειοψηφίες στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα να βγουν ενεργά μπροστά, διεκδικώντας να υλοποιηθούν τα αιτήματα των εμποροϋπαλλήλων. Τέλος, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Σαββάτου ενάντια στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας".

Την απόφασή της να μην επιτρέψει να περάσει αυτό το ωράριο, που θα είναι και η τελειωτική καταδίκη των μικρομεσαίων εμπόρων, δηλώνει σε ανακοίνωσή της και η ΣΕΑ ΜΜΕ Αθήνας, που καλεί όλους τους ΕΒΕ να πάρουν μέρος και σ' αυτή την κινητοποίηση.

Τέλος, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τον υπουργό Εργασίας να προβληματιστεί με την υπαναχώρηση του Μ. Παράβαλου για το κατά πόσο τηρούνται οι συμφωνίες που συνάπτονται με τους εκπροσώπους των πολυκαταστημάτων. Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν και πάλι, επιβάλλοντας το κλείσιμο των καταστημάτων στις 3.30 μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ