Παρασκευή 10 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλυψη τραμπούκων;

Περίεργη σιωπή γύρω από την επίθεση που δέχτηκαν, πριν δέκα μέρες, οι εργαζόμενοι στη βιοτεχνία ΔΕΔΑΣ από πληρωμένους μπράβους

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Περίεργη σιωπή εξακολουθεί να επικρατεί σχετικά με την επίθεση πληρωμένων μπράβων το βράδυ της Δευτέρας, 30 Δεκέμβρη, στη βιοτεχνία ΔΕΔΑΣ στο Φοίνικα, κατά των εργαζομένων που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του χώρου, φοβούμενοι "μετανάστευση" των μηχανημάτων της επιχείρησης. Ενώ η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης έχει διατάξει έρευνα για την επίθεση των 50 μπράβων που στοίχισε το σοβαρό τραυματισμό 7 εργαζομένων και παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι "παλικαράδες" είναι γνωστοί για τις υπηρεσίες τους σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει συλληφθεί!

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι παρότι στη διάρκεια των επεισοδίων παρευρίσκονταν αστυνομικοί ...έτυχε να μη συλλάβουν κανέναν και επίσης να μην αναγνωρίζουν κανέναν στη συνέχεια...

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την κατάληψη του χώρου και την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα, επιδόματα, άδειες και δώρα που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο για τον καθένα. Για τους εργοδότες Κ. Δέδα και της εταιρίας ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ Π. Τουτζή,που κατέχει το 76% της επιχείρησης, φαίνεται πως είναι "λογικό" να μην πληρώνουν τα χρέη προς τους εργάτες και όταν αυτοί τα απαιτούν, να οδηγούνται στο νοσοκομείο με σπασμένο το κεφάλι! Αλλωστε τα τελευταία δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη αυτός ο τρόπος έχει γίνει πολύ προσφιλής σε πολλούς "επιχειρηματίες", που εξαφανίζονται γκανγκστερικά σε μια νύχτα προς άγνωστη κατεύθυνση με τα μηχανήματα της επιχείρησης.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,αφού καταγγέλλει την επίθεση και καλεί τα αρμόδια υπουργεία να παρέμβουν, ζητά από τις δικαστικές αρχές και την Αστυνομία να διαλύσουν αυτές τις ομάδες των πληρωμένων τραμπούκων, που η ύπαρξη τους θυμίζει άλλες εποχές και περιόδους οργανωμένης και συντονισμένης καταστολής του εργατικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ