Παρασκευή 10 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
"Προάγγελος διχοτόμησης"

Για "ωμή επέμβαση στη λογική αποφασίζομεν και διατάσσομεν", κάνει λόγο η ΕΕΔΥΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, "οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γερμανία, που αποτελούν και τους κύριους ονομαζόμενους "συμμάχους" της χώρας, επεμβαίνουν απροκάλυπτα στις εσωτερικές υποθέσεις της Κύπρου, καθορίζοντας ακόμα και το είδος και την προέλευση του πολεμικού εξοπλισμού της. Είναι, πράγματι, μεγάλη θρασύτητα και προσβολή στη νοημοσύνη των λαών να χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα για την επέμβασή τους, την αποσταθεροποίηση της περιοχής, όταν την ίδια στιγμή εξοπλίζουν την Τουρκία, αλλά και την Ελλάδα. Οταν είναι βασικοί υπεύθυνοι για το δράμα της Κύπρου και την κατοχή μέρους του νησιού".

Αναφερόμενη στην ουσία της παρέμβασης, η ΕΕΔΥΕ σημειώνει πως "είναι συνέχεια της λογικής της τρομοκράτησης των λαών και προάγγελος για την ονομαζόμενη αμερικάνικη και δυτικοευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιδιαιτησία, την αποδιεθνοποίηση και τελικά την επίσημη διχοτόμηση του νησιού".

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι "συνεχίζει την πολιτική υποταγής" σε αυτές τις λογικές, σημειώνοντας ότι αυτές οι εξελίξεις δημιουργούν νέους κινδύνους στην περιοχή που μπορούν να οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες τους λαούς και καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ