Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η "ρεαλιστική" λύση της "Αυγής"

Για τον σχολιογράφο της "Αυγής" το κόστος της απεργίας των ναυτεργατών ήταν "δυσβάσταχτο" για την οικονομία και την κοινωνία, όπως γράφει σε χτεσινό σχόλιο. Καλούσε μάλιστα να βρεθεί "ρεαλιστική λύση", γιατί "απεργιακή κινητοποίηση χωρίς συμμάχους είναι πλέον ευάλωτη". Στην πρώτη σελίδα της, η εφημερίδα ήταν πιο... συγκεκριμένη, αναφέροντας πως η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλία συνάντησης με την ΠΝΟ, μετά την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΝ!

"Δυσβάσταχτη", λοιπόν, η απεργία των ναυτεργατών και "σωτήρια" η παρέμβαση του Ν. Κωνσταντόπουλου για την εξεύρεση "ρεαλιστικής λύσης"! Λειτούργησε ξανά ο "από μηχανής θεός" για την "Αυγή" και όχι ο σκληρός, επίμονος και επίπονος αγώνας των ναυτεργατών, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκβιασμούς, απειλές, αστυνομική βία, "αγανακτισμένους" πολίτες, εισαγγελείς, αταλάντευτους νομάρχες και αδιάλλακτους κυβερνώντες.

Το όποιο αποτέλεσμα της απεργίας δεν οφείλεται στο ξενύχτι τους, την κούρασή τους, τα χτυπημένα κορμιά τους, αλλά στην παρέμβαση ενός προσώπου! Για τον σχολιογράφο της "Αυγής", ο αγώνας έπρεπε να σταματήσει και να υπάρξουν "ψήγματα λογικής". Μα πάνω απ' όλα ο σχολιογράφος της εφημερίδας θέλησε να "ξεγυμνώσει" τους ναυτεργάτες από το λαό. Δεν έχουν "συμμάχους" έγραφε...

Καλά. Δεν ήξερε, δε ρώταγε;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ