Κυριακή 26 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Πρωθυπουργός - διαφημιστής ασφαλιστικών εταιριών

Ατύχησε άλλη μια φορά ο κ. Σημίτης με την προχτεσινή απάντησή του στη Βουλή για τις πλημμύρες. Ηρθε δεύτερος - και σ' αυτό το θέμα - στην προβολή των... εκσυγχρονιστικών αντιλήψεων, περί "προστασίας από τους φυσικούς κινδύνους". Και το γράφουμε αυτό, γιατί από καιρό τώρα, οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες καλλιεργούν το αντίστοιχο κλίμα. Μία απ' αυτές, μάλιστα, διαφημίζει τελευταία το νέο της πρόγραμμα, το οποίο ασφαλίζει τα αυτοκίνητα από τον κίνδυνο πλημμυρών, εκμεταλλευόμενη ακριβώς το αντίστοιχο κενό των αποζημιώσεων του δημοσίου.

Και κοντά σ' όλ' αυτά και πάντα πριν από τις πρωθυπουργικές δηλώσεις, το τελευταίο τεύχος του "Οικονομικού Ταχυδρόμου" - κυκλοφόρησε την Πέμπτη - ισχυρίζεται, με όλη του την... επιστημοσύνη: "Πάνω από 150 δισ. δρχ. θα είναι η επιβάρυνση του προϋπολογισμού για τους περσινούς σεισμούς και τις φετινές πλημμύρες... Οι Ελληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν το τίμημα της έλλειψης ασφαλιστικής συνείδησης σε μια χώρα που έχει το χαμηλότερο ποσοστό ασφαλισμένων στην Ευρώπη".

Μην αναρωτιέστε, από πού εξάγει τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα αυτά ο αρθρογράφος. Ο άνθρωπος θεωρεί πως έχουν ασφαλιστική συνείδηση μόνον όσοι ασφαλίζονται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Οσοι θέλουν και απαιτούν από το κράτος την αντίστοιχη πρόνοια και ασφάλεια, προφανώς δε λογαριάζονται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ