Κυριακή 26 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Υπουργός στα χέρια θυμάτων τοκογλυφίας!

ΤΙΡΑΝΑ. -

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Τρίταν Σέχου, βρίσκεται όμηρος από νωρίς χτες το απόγευμα πολλών χιλιάδων διαδηλωτών στην πόλη Λούσνια, αφού πρώτα προπηλακίστηκε άγρια και χτυπήθηκε στο πρόσωπο από το εξαγριωμένο πλήθος.

Το γαλλικό πρακτορείο, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσε ότι οι έξαλλοι διαδηλωτές δεν πρόκειται να αφήσουν ελεύθερο τον υπουργό Εξωτερικών, που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εάν η τελευταία αποφασίσει να απελευθερώσει έναν από τους ιδιοκτήτες των παράνομων τοκογλυφικών εταιριών που μαστίζουν την Αλβανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε φθάσει με ελικόπτερο στη Λούσνια (85 χλμ νότια των Τιράνων) μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κριστόφορ Πέτσι, σε μία προσπάθεια να συμβάλει στην αποκατάσταση της ηρεμίας και της τάξης, καθώς από το βράδυ της Παρασκευής χιλιάδες οργισμένοι διαδηλωτές - θύματα τοκογλυφικών εταιριών, είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης, όπου έσπαζαν και έκαιγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους... Στο στόχαστρο της οργής των διαδηλωτών τέθηκε το Δημαρχείο, η Νομαρχία, ενώ λεηλατήθηκαν τα γραφεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο κινηματογράφος της πόλης.

Σοβαρά έκτροπα και εμπρησμοί δημοσίων κτιρίων γίνονταν για τους ίδιους λόγους μέχρι τις 18.00 χτες το απόγευμα στην πόλη Μπέρατ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 χλμ νότια των Τιράνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ