Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΤΕ
Στα σκαριά νέα μετοχοποίηση

Η κυβέρνηση δεν αποκλείει και νέα είσοδο μετοχών του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο. Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή απάντηση του υπουργού Μεταφορών Χ. Καστανίδη, σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μήτσου Κωστόπουλου,για τις προθέσεις της κυβέρνησης να εκποιήσει και νέο πακέτο μετοχών του Οργανισμού μέσω του Χρηματιστηρίου σε ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Μεταφορών, αν και χαρακτήρισε τον ΟΤΕ επιχείρηση "κρίσιμης στρατηγικής σημασίας για τον τόπο και την Εθνική Οικονομία", στο όνομα εξεύρεσης κεφαλαίων, προκειμένου να ανταποκριθεί στον διεθνή ανταγωνισμό, είπε: "Αν αποφασιστεί δεύτερη μετοχοποίηση του ΟΤΕ, θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την πρώτη".

Στην ομιλία του, ο βουλευτής του ΚΚΕ αρχικά τόνισε: "Δεν είναι κανένας φετφάς να μαζεύεις λεφτά, ιδιαίτερα μάλιστα όταν κάνουμε λόγο για έναν δημόσιο οργανισμό, ο οποίος έχει τα χαρακτηριστικά και της οικονομικής ενίσχυσης του δημοσίου, αλλά και της έκφρασης κοινωνικής πολιτικής. Πολύ περισσότερο, έχει σχέση και με την άμυνα και με τα γενικότερα εθνικά συμφέροντα".

Ακολούθως, σημείωσε ότι ο ΟΤΕ το 1996 είχε κέρδη 250 δισεκατομμύρια, μαζί με τα χρήματα που αποκόμισε από την πρώτη μετοχοποίηση, υπογραμμίζοντας ότι από τα χρήματα αυτά δαπάνησε μόλις το 40% για επενδύσεις. Γεγονός που γεννά το εύγλωττο ερώτημα που έθεσε στη συνέχεια στον υπουργό Μεταφορών και συνολικά στην κυβέρνηση: "Γιατί θέλετε να πάρετε και άλλα λεφτά, εφόσον τα προηγούμενα δεν τα εξαντλήσατε, προκειμένου να αναπτυχθεί ο ΟΤΕ;".

Στη δευτερολογία του, ο Χ. Καστανίδης, χωρίς να αμφισβητήσει τα στοιχεία που αναφέρθηκαν από τον βουλευτή του ΚΚΕ, είπε απλώς: "Υπάρχουν ανάγκες για περισσότερα κεφάλαια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ