Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
"Δε θα οδηγηθούμε σαν πρόβατα στη σφαγή"

Οι ναυτεργάτες θα αντιδράσουν δυναμικά στην πολιτική που τους οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση, στα συσσίτια και στον αφανισμό, προειδοποιεί, με ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και τα κόμματα, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ, το πολύτιμο ναυτιλιακό συνάλλαγμα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος είναι σε ποσοστό πάνω από 85% ναυτεργατικό. "Θα περίμενε κανείς - τονίζεται - ότι γι' αυτούς τους ανθρώπους θα υπήρχε τουλάχιστον η μέριμνα από μεριάς της πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου να έχουν δουλιά σ' αυτή τη ναυτιλία. Αντί γι' αυτό, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ανεργίας, γιατί τις θέσεις τους καταλαμβάνουν χαμηλόμισθοι αλλοδαποί. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, γίνεται νέα συντονισμένη επίθεση ΥΕΝ - εφοπλιστών για παραπέρα μείωση των οργανικών συνθέσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εναπομείναντες Ελληνες ναυτεργάτες και τα ασφαλιστικά τους Ταμεία".

Τέλος, η ΠΕΜΕΝ, αναφερόμενη στον πρωθυπουργό τονίζει: "Να είστε βέβαιος, όμως, ότι οι ναυτεργάτες δε θα αφήσουν να τους οδηγήσουν σαν πρόβατα επί σφαγή, προκειμένου να αυξηθούν παραπέρα τα υπερκέρδη των εφοπλιστών και θα αντιδράσουν δυναμικά με όσα μέσα έχουν στη διάθεσή τους, γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή".

  • Εκτακτη οικονομική ενίσχυση, με τη μορφή παροχής κάρτας δωρεάν γεύματος σε εστιατόριο στο Πασαλιμάνι, αποφάσισε να χορηγήσει το ΔΣ της Εστίας Ναυτικών, σε όσους άνεργους Ελληνες ναυτικούς αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης κατά την παραμονή τους στον Πειραιά, προς αναζήτηση εργασίας. Ωστόσο, με τις προϋποθέσεις που θέτει, ελάχιστοι πραγματικά άνεργοι θα πάρουν, έστω αυτή την κάρτα. Οπως τονίζουν συνδικαλιστές, η Εστία των Ναυτικών πρέπει να λειτουργήσει, για το σκοπό που δημιουργήθηκε και με βάση τις ανάγκες των ναυτεργατών, πράγμα που όμως δε συμβαίνει. Στην προκειμένη περίπτωση, σημειώνουν, στην Εστία υπάρχουν μαγειρεία που θα μπορούσαν να τα λειτουργήσουν, αντίθετα αυτά έχουν πιάσει σκόνη!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ