Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η Φωκίδα αντιστέκεται στο μαρασμό

Απεργία και συγκέντρωση χτες. Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης του ΝΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Τη θέλησή τους για κλιμάκωση του αγώνα κατά της ανεργίας και για το σταμάτημα των συνεχιζόμενων απολύσεων στα μεταλλεία "πρώην ΑΕΜ Βωξίτες Παρνασσού" διατράνωσαν χτες οι εργαζόμενοι της Φωκίδας,με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το τοπικό Εργατικό Κέντρο και στο συλλαλητήριο που έγινε το πρωί, με τη συμμετοχή μαζικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΚ κατάγγειλε την πολιτική των απολύσεων που έχει σαν αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να έχουν χαθεί 1.200 θέσεις εργασίας, με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία της Φωκίδας, που μαστίζεται από την ανεργία, αφού μόνη απασχόληση σχεδόν είναι η εργασία στα μεταλλεία.

Η οργή και η αγανάκτηση των συγκεντρωμένων στράφηκε και κατά των εκάστοτε κυβερνώντων, που - όπως τονίστηκε - δεν παίρνουν μέτρα υπέρ των εργαζομένων και δε βάζουν φραγμό στην ανεξέλεγκτη δράση της εταιρίας που λειτουργεί σαν εργολάβος του δημόσιου στην εξόρυξη Βωξίτου.

Ακολούθησε πορεία προς τη Νομαρχία, η οποία, με ομόφωνο ψήφισμα του ΝΣ, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζομένους στην "πρώην ΑΕΜ Βωξίτες Παρνασσού", αποδοκιμάζει την απαράδεκτη και ανάλγητη συμπεριφορά του στυγνού επιχειρηματία, καταγγέλλει την εταιρία για τις αλλεπάλληλες και συνεχιζόμενες απολύσεις και απαιτεί την ανάκλησή τους.

Το ΝΣ Φωκίδας, ζητάει από την κυβέρνηση να παρέμβει δραστικά και άμεσα προκειμένου να τεθεί τέρμα στην απαράδεκτη και αυθαίρετη συμπεριφορά της επιχείρησης. Καλεί τέλος το λαό της Φωκίδας και τους μαζικούς φορείς του νομού να σταθούν αγωνιστικά στο πλευρό των εργαζομένων της εταιρίας.

Σε ένδειξη συμπαράστασης, χτες δε λειτούργησαν για δύο ώρες οι υπηρεσίες της Νομαρχίας, οι εργαζόμενοι της οποίας συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ