Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Οχι" στη θηλιά των "τοπικών συμφώνων"

Τη νομιμοποίηση της φτώχειας και την αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που έχουν κερδηθεί με μακροχρόνιους αγώνες, προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση μέσω των "Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης" στον τσακισμένο από την ανεργία Νομό Κοζάνης,καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ και καλεί το λαό της περιοχής να υπερασπιστεί τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, που είναι η κοινωνική ασφάλιση, το 8ωρο και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο νέος "ευρωεισαγόμενος" θεσμός στόχο έχει: Την κατάργηση του θεσμού του κατωτέρου βασικού μισθού, με τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας αμοιβής κάτω από τις ΣΣΕ. Την πλήρη απορύθμιση του ωραρίου και γενικά των εργασιακών σχέσεων. Την παραχώρηση πλήθους προνομίων, επιδοτήσεων, μπόνους και παντός είδους φοροαπαλλαγών στην εργοδοσία, "για την προσέλκυση επενδύσεων".

Το ΕΚ Λάρισας

Την απόφασή του να μην αποδεχτεί τα "Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης" και την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Η κυβέρνηση, σημειώνει, "με πρόσχημα την ανεργία που η πολιτική της γεννάει, έρχεται να εφαρμόσει τις επιταγές της ΕΕ και της "Λευκής Βίβλου", με στόχο τη μείωση του εργασιακού κόστους μέσα από την κατάργηση στην πράξη των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και την επιδίωξή της για τη διάσπαση της εργατικής τάξης και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ