Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΕΣΚ - ΔΕΗ

Η συνδικαλιστική δράση της ΕΣΚ-ΔΕΗ στο επόμενο διάστημα θα αναπτυχθεί σε σχέση με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, το ασφαλιστικό, την πορεία της ΔΕΗ (εργολαβίες, εργασιακές σχέσεις και τοπικά προβλήματα),σύμφωνα με τον προγραμματισμό δράσης της που κατέληξε η πανελλαδική συνδιάσκεψη της παράταξης το περασμένο Σάββατο. Για όλα αυτά τα ζητήματα θα επιδιωχτεί η ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων και θα υπάρξουν συγκεκριμένες θέσεις, ακόμα πιο αναλυτικές από αυτές που έχει σήμερα η παράταξη.

Στη συνδιάσκεψη εκτιμήθηκε η θετική πορεία της παράταξης τα δυο προηγούμενα χρόνια, η οποία εκφράστηκε και από την άνοδο των δυνάμεών της στις αρχαιρεσίες των συλλόγων και της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, αλλά και με την ευρύτερη αποδοχή της από τους εργαζόμενους, μέσα από την έντονη δραστηριότητα των μελών της, τις περιοδείες και το έγγραφο υλικό που διακινήθηκε μεταφέροντας σε χιλιάδες εργαζόμενους τις θέσεις της ΕΣΚ-ΔΕΗ.

Οπως τονίστηκε στην εισήγηση, η ΕΣΚ-ΔΕΗ "δεν αντιμετωπίζει την ιδιωτικοποίηση απλά σαν αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, όπως κάνουν οι άλλες παρατάξεις", αλλά σαν αλλαγή του "τρόπου δράσης του κρατικού τομέα στην οικονομία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ