Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Σε απολογία συνδικαλιστές!

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις. Συναυλία σήμερα μπροστά στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

"Η τρομοκρατία δε θα περάσει"!Μ' αυτό το σύνθημα άνεργοι και εργαζόμενοι της Ζώνης πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα πορεία στην Ασφάλεια Πειραιά,καθώς με κλήσεις που επιδόθηκαν χτες - εν μέσω αγώνων - τέσσερις συνδικαλιστές της Ζώνης και ένας εργαζόμενος καλούνται στις 7 Μάρτη σε απολογία για τα γεγονότα του Οκτώβρη του '95 έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας!

Οι συνδικαλιστές καλούνται να απολογηθούν για τη βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ζώνης έξω από το ΥΕΝ από τα ΜΑΤ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης ενάντια στην ανεργία και την πολιτική της αποβιομηχάνισης. Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους συνδικαλιστές είναι "αντίσταση, στάση και θρασύτητα κατά της Αρχής, παρακώλυση συγκοινωνιών, εξύβριση και απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας", καθώς και "πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης"!

Σε συνάντηση αντιπροσωπείας συνδικαλιστών με τον διευθυντή Ασφάλειας Πειραιά, ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα ανασταλεί η διαδικασία της απολογίας.

Ταυτόχρονα εργαζόμενοι και άνεργοι της Ζώνης συγκεντρώθηκαν χτες για τέταρτη μέρα έξω από το ΥΕΝ και διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική ερήμωσης της Ζώνης. Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Π. Γιαννακόπουλος,μέλος του ΔΣ ΕΛΜΕ Πειραιά. Παραβρέθηκαν επίσης ο Β. Ξένος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γ. Μανουσογιαννάκης,γραμματέας του ΕΚΠ.

Σήμερα ολοκληρώνεται το πενθήμερο διαμαρτυρίας έξω από το ΥΕΝ, με συναυλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ