Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκμετάλλευση της αγωνίας των ανέργων

Για τα περίφημα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, ρωτήθηκαν χτες ο πρόεδρος και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας,Γ. Φελώνης και Π. Σοφός αντίστοιχα, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν για τις παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο πρώτος, κινούμενος στη λογική της συμμετοχής στην προώθηση αυτού του μέτρου - σφαγείου για τα δικαιώματα των εργαζομένων, σημείωσε κατά τα άλλα: "Δε θα επιτρέψουμε μέσα από τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης να κερδοσκοπήσουν κάποιοι επιτήδειοι. Δε θα δεχτούμε τη χρηματοδότηση θέσεων εργασίας που δε θα υφίστανται μετά από λίγο καιρό. Αν πάρουμε μέρος στο διάλογο και διαφωνήσουμε, καταλαβαίνετε ότι δε θα μπορεί μονομερώς κανένας να τα εφαρμόσει".

Ο Π. Σοφός κατάγγειλε ότι μέσα από την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να αξιοποιήσουν την αγωνία των εργαζομένων για μια θέση εργασίας, σημειώνοντας επίσης ότι η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης δεν έχει ακόμα συζητηθεί διεξοδικά από το συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του μπροστά σ' αυτές τις μεθοδεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ