Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΕ ΓΣΕΕ
Καταψηφίστηκε πρόταση απεργίας

Η πλειοψηφία της ΕΕ της ΓΣΕΕ απέρριψε χτες την πρόταση της ΕΣΑΚ για 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στο ξεπούλημα των επιχειρήσεων του ΟΑΕ. Θέσεις για το ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό και η κατάσταση στις επιχειρήσεις ΣΟΦΤΕΞ και ΕΛΒΟ συζητήθηκαν χτες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ,ενώ το θέμα για το νομοσχέδιο κατάργησης του Ταμείου Εργατοπατέρων δε συζητήθηκε, αφού η πλειοψηφία απέσυρε πρότασή της για τη διατήρηση και τη διεύρυνσή του!

Η ΕΣΑΚ,κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη ΣΟΦΤΕΞ και την ΕΛΒΟ, πρότεινε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο κλείσιμο και την ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων.Η πρότασή της απορρίφθηκε και αποφασίστηκε να γίνει σύσκεψη με τα σωματεία των δυο επιχειρήσεων την επόμενη Τετάρτη.

Σχετικά με το ασφαλιστικό, η ΕΕ της ΓΣΕΕ αποφάσισε να κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες: Στην υπεράσπιση των ασφαλιστικών κατακτήσεων και την πάλη για τη διεύρυνσή τους. Στην επιμονή στην κατάργηση των τριών αντιασφαλιστικών νόμων. Στον εμπλουτισμό και την υπεράσπιση του πορίσματος της ΓΣΕΕ (1992) για το ασφαλιστικό. Οι ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα θα πάρουν ενημερωτικό υλικό, θα ακολουθήσουν συσκέψεις σε βασικές πόλεις και έπειτα θα συνεδριάσουν οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ για να οριστικοποιηθεί η στάση και η θέση της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ