Παρασκευή 21 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΩΡΩΝ
Το υπουργείο αποφασίζει

Δε συμφώνησαν υπουργείο Παιδείας και ΟΛΜΕ στους τρόπους κάλυψης της διδακτέας ύλης. Σήμερα αποστέλλεται η σχετική εγκύκλιος στα σχολεία

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τους τρόπους κάλυψης της διδακτέας ύλης υπουργείο και ΟΛΜΕ στη συνάντηση που είχε χτες το ΔΣ της Ομοσπονδίας με τον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας, Γ. Ανθόπουλο. Πάντως, όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Παιδείας, μέχρι σήμερα το πρωί επρόκειτο να σταλεί στα σχολεία εγκύκλιος για να ρυθμιστεί το θέμα, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας. Οι καθηγητές, σύμφωνα με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, θα προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις την ερχόμενη βδομάδα, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Υπουργείο και ΟΛΜΕ, κατά τη χτεσινή συνάντηση, συμφώνησαν στο να ξεκινήσει η επόμενη διδακτική χρονιά από τις 11 Σεπτέμβρη 1997, στο να μην υπολογιστούν οι απουσίες των μαθητών στη διάρκεια της απεργίας και στην ημερομηνία διεξαγωγής των γενικών εξετάσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, τελικά, στις 25 Ιούνη.

Το υπουργείο Παιδείας δε δέχτηκε τις προτάσεις της ΟΛΜΕ για κατάργηση για φέτος μόνο των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στα Γυμνάσια και σε όλους τους τύπους Λυκείων και την προαγωγή και απόλυση των μαθητών με βάση τη βαθμολογία των δύο τριμήνων, ώστε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να καλυφτεί μέρος της διδακτέας ύλης. Δε δέχτηκε, επίσης, και την πρόταση για περικοπή της ύλης των προαγωγικών εξετάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ