Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Με τη σκέψη στην Κεντροαριστερά

Συνεδριάζει σήμερα η ΚΠΕ του Συνασπισμού

Με δεδομένες τις γνωστές διαφοροποιήσεις σε τακτικό επίπεδο των επί μέρους ομάδων του Συνασπισμού, για την υπόθεση της Κεντροαριστεράς, συνέρχεται σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο "Τιτάνια", η ΚΠΕ του κόμματος, ενώ η έναρξη των εργασιών της θα αρχίσει με την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου. Τοποθέτηση που αναμένεται σε "ενωτικό" μοτίβο συγκερασμού απόψεων.

Χτες δόθηκε επισήμως στη δημοσιότητα και το Σχέδιο Απόφασης της ΚΠΕ του ΣΥΝ. Οι αναφορές που γίνονται στο κείμενο, για την Κεντροαριστερά, είναι... δυσανάλογα μικρές σε σχέση με το ενδιαφέρον που δείχνουν τα στελέχη του ΣΥΝ.

  • Στο κείμενο, αναφέρεται έμμεσα, αυτό που είναι σαφή πρόθεση του ηγετικού πυρήνα του ΣΥΝ και των συμμαχιών που έχει οικοδομήσει: Δηλαδή η έναρξη διαδικασιών κεντροαριστερού διαλόγου με προϋπόθεση τη "συνεχή ισχυροποίηση της σύγχρονης αριστεράς που εκφράζει ο ΣΥΝ".
  • Η κριτική που ασκείται προς την κυβέρνηση εστιάζεται στο ότι "δεν προωθεί τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό", ενώ υπάρχει "αδιαφορία για την ουσιαστική εξασφάλιση πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης".
  • Οσον αφορά τις κινητοποιήσεις εργαζομένων που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα, ο ΣΥΝ σημειώνει ότι "εξέφρασαν την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στην κυβερνητική πολιτική" σημειώνοντας όμως ότι αυτή η εκτίμηση είναι ανεξάρτητη "από επιμέρους κριτικές σε στόχους και μορφές πάλης".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ