Τετάρτη 2 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
"Πίστωση χρόνου" συζητά τώρα η ΠΝΟ!

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Για νέα "πίστωση χρόνου" στους εφοπλιστές που δρομολογούν ανασφάλιστα πλοία στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει για την εφαρμογή της νομοθεσίας, κάνει τώρα λόγο η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας!Αυτό, όταν και χτες από έλεγχο που έκανε κλιμάκιο της ΠΝΟ στην Πάτρα, διαπιστώθηκε ότι η συμφωνία δεν τηρείται!

Την "πίστωση χρόνου" ζήτησαν οι εφοπλιστές, ενώ ο Καλογεράτος ιδιοκτήτης του "Αρίωνα" και ο Αγούδημος ιδιοκτήτης του "Καπετάν Αλέξανδρου", αρνούνται έτσι και αλλιώς να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα. Στο μεταξύ χτες αναβλήθηκε και προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΑΤ, που είχε ως θέμα τη συζήτηση των αιτήσεων για την ασφάλιση πλοίων!

Αναφερόμενος στην κατάσταση που προέκυψε ο Σάββας Τσιμπόγλου, γραμματέας της ΠΕΜΕΝ και μέλος του κλιμακίου της ΠΝΟ στην Πάτρα δήλωσε: "Η ΠΝΟ πρέπει άμεσα να αναλογιστεί τη σοβαρότητα του προβλήματος, να προχωρήσει σε κινητοποίηση, σε ασφάλιση των πλοίων και σε αποκατάσταση των παρανομιών. Δε δικαιολογείται άλλη αναβολή, άλλη κωλυσιεργία. Ζητάμε να γίνει έκτακτο ΔΣ του ΝΑΤ, για να ασφαλιστούν τα ανασφάλιστα πλοία. Οσα πλοία δεν εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα, πρέπει να ακινητοποιηθούν και να αποβληθούν από τα ελληνικά λιμάνια. Δεν μπορούμε να μιλάμε για νέα χρονικά περιθώρια. Οι πλοιοκτήτες τα έχουν υπερβεί κατά δύο χρόνια. Η τελευταία απόφαση του Γενικού Συμβουλίου έλεγε πως στις 31 του Μάρτη θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Ζητάμε την πρόσληψη εν ενεργεία Ελλήνων ναυτεργατών και την ασφάλιση των πλοίων στο ΝΑΤ. Ζητάμε από την κυβέρνηση και το ΔΣ του ΝΑΤ να προχωρήσουν στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Εμείς πιέζουμε να γίνει έκτακτο ΔΣ στο ΝΑΤ και παράλληλα καλούμε την πλειοψηφία της ΠΝΟ να υλοποιήσει την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ