Παρασκευή 4 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνεχίζονται "τα ανοίγματα" του νέου προέδρου

Με την Ντ. Μπακογιάννη και τον Τζ. Τζαννετάκη συναντήθηκε χτες ο Κ. Καραμανλής

Συνεχίστηκε και χτες το καλό κλίμα ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή και στα κορυφαία στελέχη του κόμματος ενόψει της στελέχωσης της νέας ηγετικής ομάδας, αλλά και της οργανωτικής μορφής που αυτήν θα πάρει. Ο νέος πρόεδρος συναντήθηκε χτες με την Ντ. Μπακογιάννη και σύμφωνα και με τις δύο πλευρές η συζήτηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα, αν και δεν έγινε συγκεκριμένη συζήτηση για το εάν και ποια θέση θα καταλάβει η Ντ. Μπακογιάννη. Η αξιοποίησή της ενόψει της "ενωτικής τακτικής" του Κ. Καραμανλή μπορεί να περιλαμβάνει τον ορισμό της σε μία από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ή τη συμμετοχή στην Εκτελεστική Επιτροπή ή ακόμα και τον ορισμό της ως επικεφαλής κάποιου συγκεκριμένου "τομέα εργασίας". Αν και ο νέος πρόεδρος δεν έχει καταλήξει ακόμα σε συγκεκριμένη πρόταση, το μόνο σίγουρο είναι ότι αξιοποιήσει την Ντ. Μπακογιάννη, πολύ περισσότερο που η τελευταία εκλέχθηκε πρώτη σε σταυρούς στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι είχε με τον πρόεδρο μία πολύ καλή συζήτηση για την πορεία της ΝΔ, η οποία - όπως χαρακτηριστικά τόνισε - "βρίσκεται σε ένα καινούριο ξεκίνημα, πάρα πολύ ελπιδοφόρο". Κάλεσε δε όλα τα στελέχη σε συσπείρωση και δουλιά, προκειμένου "να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των νεοδημοκρατών".

Χτες ο Κ. Καραμανλής συνάντησε και τον πρώην πρωθυπουργό Τζ. Τζαννετάκη,με τον οποίο - όπως δήλωσε ο τελευταίος - είχε μία "ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση". Ο Τζ. Τζαννετάκης έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για "κανένα ρόλο" και ζήτησε υπομονή, γιατί όπως είπε "τίποτα δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη".

Εκτός από τα κομματικά στελέχη, ο νέος πρόεδρος άρχισε χτες τις επαφές του και με εκπροσώπους φορέων, συναντώντας τους προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, στους οποίους έδωσε την διαβεβαίωση ότι θα στηρίξει τα αιτήματά τους και ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με το συνταξιοδοτικό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ