Παρασκευή 4 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΧΑΜΕΝΩΝ ΩΡΩΝ
Επίδειξη κυβερνητικής αδιαλλαξίας

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την εγκύκλιο - τελεσίγραφο του υπουργείου Παιδείας

Επίδειξη της κυβερνητικής αδιαλλαξίας έκανε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, Ι. Ανθόπουλος,κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ με θέμα την υπουργική εγκύκλιο - τελεσίγραφο για τη δήθεν αναπλήρωση των χαμένων ωρών στη μέση εκπαίδευση. Αφού υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά κυβερνητική υπαναχώρηση στο ζήτημα της εφαρμογής της εγκυκλίου, δευτερολογώντας σημείωσε: "Δεν κυβερνά η ΟΛΜΕ, δεν έχει την ευθύνη της κυβερνητικής και εκπαιδευτικής πολιτικής η ΟΛΜΕ. Η ΟΛΜΕ κάνει προτάσεις, έχει απόψεις, τις συζητούμε, αλλά αποφασίζουμε εμείς τελικά. Και πράγματι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη της μη απώλειας του διδακτικού έτους". Ετσι απέδειξε περίτρανα ότι ο διατυμπανιζόμενος κοινωνικός διάλογος, για τον οποίο τόσα λέγονται από μέρους της κυβέρνησης, είναι φληναφήματα, γιατί αν επρόκειτο για κάτι ουσιαστικού περιεχομένου, ο υφυπουργός στην απάντησή του θα λάμβανε υπόψη ότι εναντίον της εγκυκλίου δεν έχει ταχθεί μόνο η ΟΛΜΕ, αλλά και οι γονείς και οι μαθητές. Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Ι. Ανθόπουλος επανήλθε με την τοποθέτησή του στην απεργία των εκπαιδευτικών, ισχυριζόμενος πως με όσα τους έδωσε η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε πολιτική λιτότητας.

Εχετε πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς

"Με την πολιτική της η κυβέρνηση - τόνισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος - άνοιξε πολλούς λογαριασμούς κι αυτοί οι λογαριασμοί δεν μπορούν να μην εξοφληθούν. Στις συνειδήσεις των μαθητών, των γονιών και των καθηγητών καταγράφηκε το χρέος. Ας μην ξεχάσουν αυτό το χρέος. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να εξοφληθούν αυτοί οι λογαριασμοί. Θα επιμείνουμε στην πρότασή μας για τη συγκρότηση μετώπου στο χώρο της παιδείας από τους γονείς, τους μαθητές, τους καθηγητές". Και πρόσθεσε: "Οσο κι αν ισχυρίζονται οι προπαγανδιστές των οικονομικών επιτελείων της κυβέρνησης, οι απερίγραπτοι κατά τη γνώμη μας "δραχμοφονιάδες", ότι η απεργία ήταν συντεχνιακού χαρακτήρα, το σπυρί έσπασε. Το μεγάλο διαχρονικό πρόβλημα της παιδείας, της άρρωστης κατάστασης, αναδείχτηκε σε όλη του την έκταση. Κι αυτό θα πλανιέται συνέχεια πάνω από τα κεφάλια των μαθητών, των γονιών, των καθηγητών, θα οξύνεται στο βαθμό που δεν παίρνονται μέτρα έξω από τα πλαίσια των αποφάσεων των υπερεθνικών κέντρων. Και μια και ο λόγος γίνεται για οικονομικά, να σημειώσουμε ότι οι απώλειες από την επίμονη άρνηση των οικονομικών επιτελείων της κυβέρνησης είναι πολλαπλάσιες από τα κέρδη. Απλά, θέλατε σαν κυβέρνηση να περάσετε το μήνυμα, όμως μην ξεχνάτε τι μήνυμα πέρασε και ο Ηρόστρατος"...

Αναφερόμενος στο θέμα της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών και στην κυβερνητική εγκύκλιο ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε μεταξύ άλλων: "Η χρονιά για πολλούς μαθητές μάλλον χάθηκε. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από λάθος. Οταν κλέβεις στην ουσία ένα χρόνο από τα παιδιά, ένα χρόνο από το μέλλον τους, γεννιέται μεγάλο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, ηθικό ζήτημα. Ούτε οι φραστικές υπερβολές, ούτε οι εγκύκλιοι, ούτε τα διατάγματα μπορούν να κρύψουν αυτό καθαυτό το γεγονός. Είναι κωμικό να υποστηρίζει κανείς ότι θα αναπληρωθούν οι ώρες, πολύ περισσότερο με τη γενικότερη κατάσταση, η οποία διαμορφώθηκε. Επομένως, πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να περιοριστεί το μέγεθος της καταστροφής. Και οι απειλές, η καταστροφή, η αλαζονεία δεν είναι κατά τη γνώμη μας, οι καλύτεροι τρόποι. Οι προτάσεις των καθηγητών και των μαθητών και των γονιών ήταν μια ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος στις τωρινές συνθήκες".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέρος κυβερνητικού σχεδίου η τρομοκρατία(1998-12-05 00:00:00.0)
Περιφρόνηση για καθηγητές και μαθητές των ΤΕΛ!(1998-02-20 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο - απάντηση σήμερα(1997-04-01 00:00:00.0)
Παιδαγωγικά απαράδεκτη η εγκύκλιος(1997-03-29 00:00:00.0)
Αυταρχισμού συνέχεια(1997-03-29 00:00:00.0)
Αντέχουν οι καθηγητές(1997-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ