Παρασκευή 4 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πορείες Ειρήνης

Την Κυριακή στο Βύρωνα η 2η Νικηφορίδεια Ειρηνοδρομία

Πορεία στα βήματα του Νίκου Νικηφορίδη διοργανώνουν την Κυριακή 6 Απρίλη, ενάντια στη "νέα τάξη", ο Δήμος Βύρωνα, η τοπική Επιτροπή Ειρήνης και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη".

Πρόκειται για τη 2η Νικηφορίδεια Ειρηνοδρομία, προς τιμήν του Βυρωνιώτη πρωτομάρτυρα της ειρήνης. Ο Νίκος Νικηφορίδης γεννήθηκε στα Προσφυγικά του Βύρωνα το 1928 και είχε διατελέσει γραμματέας της ΕΠΟΝ Παγκρατίου. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, του 1951, συλλαμβάνεται στη Θεσσαλονίκη, γιατί μάζευε υπογραφές για την ειρήνη, "αδίκημα" για το οποίο καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 5 Μάρτη του ίδιου χρόνου, σε ηλικία 23 χρόνων.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. με συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείου), ενώ στις 10.30 π.μ. θα δοθεί η εκκίνηση της 2ης Νικηφορίδειας Ειρηνοδρομίας. Ο τερματισμός θα γίνει στις 11.30 π.μ. και στις 12 - 1.30 μ.μ. θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ζοφριά - Αγιοι Ανάργυροι

Πορεία Ειρήνης ενάντια στη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών της περιοχής, διοργανώνουν την Κυριακή 6 Απρίλη οι Επιτροπές Ειρήνης Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Καματερού, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων.Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. από τα "Σίδερα" Ζοφριάς και θα καταλήξει στην πλατεία Αγίων Αναργύρων,όπου θα γίνει η κεντρική εκδήλωση. Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι: "Ελλάδα - Ειρήνη - Ανεξαρτησία - ΟΧΙ στη ΝΑΤΟική κυριαρχία".

"Το κίνημα ειρήνης, κίνημα ζωής, αισιοδοξία μαχόμενης ανθρωπιάς - τονίζεται στο κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης - απαντά, καταγγέλλει τη βάπτιση των ΝΑΤΟικών εξοπλιστικών προγραμμάτων αμυντικές δαπάνες, σαν αισχρή καπηλεία των αγνών, ιερών, πατριωτικών συναισθημάτων του λαού μας". Και καταλήγει: "Σαλπίζουμε μήνυμα λαϊκής ενεργοποίησης και αντίστασης. Διεκδικούμε μια πολιτική ειρήνης - φιλίας - ανεξαρτησίας, ενάντια στην εμπρηστική στρατηγική του ΝΑΤΟ. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του αλβανικού λαού και διαμαρτυρόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε επέμβαση".

Πέραμα - Μπλόκο Κοκκινιάς

Το κίνημα ειρήνης του Πειραιά διοργανώνει την Κυριακή 13 Απρίλη πορεία ειρήνης από το Πέραμα μέχρι το μπλόκο της Κοκκινιάς, μέσω των εργατογειτονιών του Πειραιά. Την πορεία διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Περάματος, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Κοκκινιάς, Κορυδαλλού.Η εκκίνηση θα γίνει την επόμενη Κυριακή στις 10.30 το πρωί από τα καραβάκια Περάματος, στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει στάση στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι και στις 1.30 θα τερματίσει στην πλατεία Οσίας Ξένης στην Κοκκινιά.

"Το κίνημα ειρήνης του Πειραιά, τονίζεται στο κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης του Πειραιά, απαντά με αντίσταση και πάλη, ενάντια στην πολιτική του "διαίρει και βασίλευε", ενάντια στην επιβολή της "νέας τάξης πραγμάτων" και των απροκάλυπτων επεμβάσεων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, όπως αυτή υλοποιείται στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και την Κύπρο". Και προσθέτουν: "Με την πεποίθηση ότι ο αγώνας των λαών θα φέρει τη νίκη, δυναμώνουμε το κίνημα ειρήνης. Απαιτούμε το δικαίωμά μας στην ειρήνη, στη ζωή, στη μόρφωση, στην εργασία σ' έναν πολιτισμό ειρήνης".

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς πραγματοποιεί την Κυριακή 6 Απρίλη στις 10.30 π.μ. στο Ωδείο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νίκαιας, συνέλευση για την εκλογή νέας Γραμματείας.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης - Ταύρου διοργανώνει τηνΤετάρτη 9 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Δήμου Καλλιθέας (Ματζαγριωτάκη 76) εκδήλωση αλληλεγγύης στον αλβανικό λαό, με πολιτιστικό πρόγραμμα και ομιλία εκπροσώπου της ΕΕΔΥΕ.
  • Το Ζωγραφιώτικο Κίνημα Ειρήνης και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Απρίλη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου (Ανακρέοντος 60) συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα: "Αλβανία - Βαλκάνια - Κύπρος".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η Πορεία Ειρήνης(1997-04-13 00:00:00.0)
Την Κυριακή η Πορεία Ειρήνης(1997-04-10 00:00:00.0)
Ο Πειραιάς πορεύεται για την ειρήνη(1997-04-08 00:00:00.0)
Δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης(1997-04-06 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις - συνελεύσεις ειρήνης(1995-03-24 00:00:00.0)
Συνελεύσεις - συγκεντρώσεις ειρήνης(1995-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ