Παρασκευή 4 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΩΝ
Θεσμοθετούνται οι "αγανακτισμένοι πολίτες"

Με φυλάκιση έως ένα χρόνο θα τιμωρούνται πλέον όσοι απεργοί επιμένουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και συνεχίζουν να απεργούν έστω και αν κάποιο δικαστήριο έκρινε παράνομη την κινητοποίηση, μετά από αγωγή που κατέθεσε οποιοσδήποτε ιδιώτης. Θεσμοθετούνται πλέον οι "αγανακτισμένοι πολίτες", όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Αυδής.Τη διάταξη που περιέχεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ψήφισαν χτες στη Βουλή με πλήρη σύμπνοια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Με άλλη διάταξη του ίδιου νομοσχεδίου, που επίσης ψήφισαν χτες κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, στο εξής θα τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών όσοι σε μία διαδήλωση απελευθερώσουν διαδηλωτή που συνελήφθη από την Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι τη δεύτερη διάταξη καταψήφισαν μόνο οι βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ η πρώτη είναι αυτούσια σχεδόν επαναφορά διάταξης που είχε ψηφίσει η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση. Το γεγονός ο Λ. Αυδής το χαρακτήρισε "ιδεολογικό επαναπατρισμό του ΠΑΣΟΚ".

"Δεν ξέρω αν βρισκόμαστε σε κάποιο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγώνων, ή μήπως γίνεται πια θεσμός οι αγανακτισμένοι πολίτες. Θα πρέπει να το συνδυάσετε με τις αγωγές που έχουν κάνει κατά απεργών οι διάφοροι ιδιώτες. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Παλιότερα έκαναν οι διάφοροι γνωστοί συντηρητικοί πολίτες. Τώρα είναι οι διάφοροι άλλοι ανώνυμοι, άγνωστοι, οι οποίοι δεν έχουν τη σφραγίδα του συντηρητικού, αλλά μήπως τείνει να γενικευτεί αυτό το φαινόμενο;", σημείωσε ο Λ. Αυδής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλος,αντί να απαντήσει στην κριτική που άσκησε στο νομοθέτημά του ο βουλευτής του ΚΚΕ, κατέφυγε στη γνωστή του αντικομμουνιστική υστερία και στη λασπολογία. Οι βουλευτές του ΚΚΕ που ήταν στην αίθουσα της Βουλής στο σημείο αυτό αποχώρησαν, αρνούμενοι να τον ακολουθήσουν στον ηθικό του κατήφορο, και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν ακόμα και με την παρουσία τους την εντύπωση ότι το παραλήρημα του Ε. Γιαννόπουλου αξίζει πλέον οποιασδήποτε προσοχής. Γιατί απάντησης σίγουρα δεν αξίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ