Πέμπτη 17 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στην τελική ευθεία η αναθεώρηση του ποινολογίου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες της επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών για την αναθεώρηση του ισχύοντος καθεστώτος ποινών που επιβάλλονται για φορολογικές παραβάσεις. Η εν λόγω επιτροπή, που συνεδρίασε χτες στο υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να παραδώσει εντός των ημερών το κείμενο του πορίσματος που έχει συντάξει στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Δρυ,βάσει του οποίου στη συνέχεια θα καταρτιστεί σχετικό νομοσχέδιο.

Αρμόδιοι επί του θέματος παράγοντες τοποθετούν την ολοκλήρωση του νομοσχεδίου γύρω στον Ιούνη, ενώ εκτιμούν ότι θα προωθηθεί για κατάθεση στη Βουλή μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προωθούμενο νομοσχέδιο (και σύμφωνα με όσα περιλαμβάνει μέχρι στιγμής το πόρισμα της επιτροπής), προβλέπει:

  • ενιαίο κώδικα ποινών για όλες τις φορολογικές παραβάσεις, ενώ για τις τελωνειακές παραβάσεις θα υπάρξει διαφορετικό καθεστώς.
  • τη μείωση του προστίμου που ισχύει για τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής από απόκρυψη ΦΠΑ, στο τριπλάσιο της αξίας του ποσού που διέφυγε, από πενταπλάσιο που είναι σήμερα.
  • το διαχωρισμό των διοικητικών προστίμων από τις ποινικές κυρώσεις.
  • τη θέσπιση "πλαφόν" στις προσαυξήσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές.
  • τη μη επιβολή προστίμων στις περιπτώσεις που έχουν καταλογιστεί προσαυξήσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ