Πέμπτη 17 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συναινεί ο ΣΥΝ στον "κοινωνικό διάλογο"

Απόφαση της ΠΓ του κόμματος. Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή ζητά ο Ν. Κωνσταντόπουλος

O Συνασπισμός θα αξιοποιήσει τον "κοινωνικό διάλογο" που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση "ως ένα ακόμα πεδίο αντιπαράθεσης και θα επιδιώξει την ωρίμανση και προώθηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στις ασκούμενες σήμερα πολιτικές που επιδεινώνουν τις κοινωνικές ανισότητες και διαιωνίζουν αδιέξοδα στην προοπτική της χώρας". Σε αυτή την εκτίμηση, κατέληξε χτες η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας τη στάση της απέναντι στη δρομολογημένη διαδικασία του διαλόγου, που εμφανώς προωθεί σαφείς αντεργατικές πολιτικές, στοχεύοντας στην κατάργηση κεκτημένων των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Με την απόφαση αυτή της Πολιτικής Γραμματείας, ο Συνασπισμός αποσαφηνίζει ότι θα συμμετάσχει ως κόμμα στον "κοινωνικό διάλογο" προβάλλοντας την ψευδεπίγραφη θέση ότι μπορεί να οδηγήσει σε"προοδευτικές" λύσεις,θέση που προφανώς στηρίζει με τον τρόπο της την επιλογή της κυβέρνησης Σημίτη, να νομιμοποιήσει την πολιτική της, μέσα από την όλη υπόθεση.

Στην κριτική που ασκείται από το ΣΥΝ, στα 19 σημεία που έδωσε ως "κείμενο διαλόγου" η κυβέρνηση στη δημοσιότητα, επισημαίνεται ότι "περιέχει αόριστους τίτλους, τα μόνα σημεία που συγκεκριμενοποιούνται είναι όσα επιδιώκουν την περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας", ενώ ζητείται να συμπεριληφθούν και τα θέματα της φορολογικής πολιτικής και του κοινωνικού αποκλεισμού. Οσον αφορά την τακτική του Συνασπισμού, σημειώνεται ότι "θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, τόσο για προσθήκες και αλλαγές στην προτεινόμενη ατζέντα, όσο και για το περιεχόμενο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων".

Παράλληλα, δε γίνεται καμία νύξη για την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, ενώ σημειώνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο προωθεί το διάλογο η κυβέρνηση δημιουργεί "δικαιολογημένη δυσπιστία". Τέλος χτες, ο πρόεδρος του ΣΥΝ - αναπτύσσοντας το παραπάνω σκεπτικό - με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, ζητά προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, με ζητούμενο "διάλογο δεσμευτικό για την κυβέρνηση", που "θα εξασφαλίζει κοινωνική συναίνεση".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βουτηγμένοι στον «κοινωνικό εταιρισμό»(2008-09-23 00:00:00.0)
Αμεση έναρξη «εθνικού διαλόγου»(2001-06-12 00:00:00.0)
Χαιρετισμοί «εταίρων»(2001-03-31 00:00:00.0)
Κεντροαριστερός διάλογος...(1998-11-05 00:00:00.0)
Ορκους πίστης στον περιβόητο κοινωνικό διάλογο ως προϋπόθεση για την ε(1997-06-11 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι "ζυμώσεις"...(1997-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ