Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
χεράκια

ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα, παρέπεμψε η κυβέρνηση τη λύση του θέματος της μείωσης των συντάξεων στο δημόσιο, λόγω της εφαρμογής του "νέου μισθολογίου", κατά τη συζήτηση χτες στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ (σελίδα 8).

ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ πλάνο έχουν περάσει οι εξελίξεις στη Δυτική Οχθη και στην "ειρηνευτική διαδικασία" μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ισραηλινής αστυνομίας για το πολιτικό σκάνδαλο του διορισμού του Ρόνι Μπαρ Ον στη θέση του νομικού συμβούλου της κυβέρνησης του Ισραήλ (σελίδα 10).

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που η κυβέρνηση απορρίπτει κάθε δίκαιο αίτημα μισθωτών ή συνταξιούχων, επικαλούμενη οικονομική δυσπραγία, χαρίζει δεκάδες δισ. δρχ. σε ξένες κυρίως εταιρίες, για να παίξουν το ρόλο συμβούλου στα δημόσια έργα, προσφέροντας ουσιαστικά "αέρα κοπανιστό" (σελίδες 16 - 17).

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ έχουν περιέλθει περισσότεροι από 500 αγρότες στο Τυμπάκι, την Ψαρή Φοράδα και την Αρβη, στο Ηράκλειο Κρήτης οι οποίοι από το 1989 "πνίγονται" στα χρέη και, ουσιαστικά, εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα θερμοκήπιά τους (σελίδα 32).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ