Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
4.500 φορολογικές παραβάσεις σε μια βδομάδα

Στον εισαγγελέα με την αυτόφωρο διαδικασία παραπέμφθηκαν 15 περιπτώσεις φορολογούμενων, οι οποίοι μετά από έλεγχο που διενήργησαν τα συνεργεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το υπουργείο Οικονομικών, στο διάστημα από 10 μέχρι 16 Απρίλη 1997 τα συνεργεία του ΣΔΟΕ διενήργησαν 3.474 ελέγχους και διαπίστωσαν 4.433 παραβάσεις που αφορούν κυρίως την υποβολή εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ, μη έκδοση στοιχείων πώλησης και διακίνησης, παράνομη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης και παράνομη εισαγωγή αγαθών.

Στο επόμενο διάστημα οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα κινηθούν κυρίως στη διακίνηση αγαθών λόγω των ημερών του Πάσχα, καθώς επίσης και στον έλεγχο των καυσίμων κυρίως στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Εξάλλου, με εγκύκλιο που απέστειλε χτες ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Δρυς,προς τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές, δίνει οδηγίες για εντατικοποίηση των ενεργειών για τη βεβαίωση και είσπραξη των τελωνειακών εσόδων, δεδομένου ότι στο πρώτο τρίμηνο του 1997 παρατηρήθηκε υστέρηση στα ποσά της συγκεκριμένης κατηγορίας. Με τα παραπάνω δεδομένα, καλούνται οι αρμόδιες τελωνειακές αρχές:

  • Για την τήρηση των διατάξεων σωστού υπολογισμού των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων στα τελωνιζόμενα εμπορεύματα.
  • Για τον έλεγχο των τελωνειακών παραστατικών που εκκρεμούν για οποιοδήποτε λόγο, προκειμένου να ενεργηθούν οι συμπληρωματικές πράξεις βεβαίωσης και είσπραξης των ποσών της τελωνειακής και φορολογικής οφειλής λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που προβλέπει η σχετική νομοθεσία για την αναγκαστική είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση μη πιστής εφαρμογής των διατάξεων που ισχύουν, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για άλλη μια φορά προειδοποιεί ότι θα... καταλογιστούν ευθύνες στους τελωνειακούς υπαλλήλους που δεν εκπληρούν τις παραπάνω υποχρεώσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ