Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πλήρης στήριξη στην κυβέρνηση

Την πλήρη υποστήριξή του στην πολιτική της κυβέρνησης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα Βαλκάνια και τη Διακυβερνητική, πρόσφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χτες στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Κ. Στεφανόπουλος, σε μια ομιλία που ξεχώρισε για τους ύμνους της στο "ευρωπαϊκό ιδεώδες" και "το θεματοφύλακα των δημοκρατικών αρχών", όπως αποκάλεσε το Συμβούλιο της Ευρώπης, τόνισε ότι η προσφυγή από την Τουρκία στο Δικαστήριο της Χάγης, στο πλαίσιο της πολιτικής της "βήμα προς βήμα προσέγγισης", "θα οδηγούσε ασφαλώς στην εξυγίανση των σχέσεων". Η Ελλάς, πρόσθεσε, επαφίεται στην κρίση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Αυτή η διαδικασία, κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκρίνεται γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί διάλογο για τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Οσον αφορά τα Βαλκάνια, αφού υποστήριξε ότι υπάρχει κίνδυνος "να εξαπλωθούν οι κοινωνικές αναταραχές και οι αιματηρές συγκρούσεις", ανέφερε ότι η Ελλάδα παρέχει την "ομόθυμη υποστήριξή της σε κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στην εμπέδωση της Δημοκρατίας στις γειτονικές της χώρες". Δεν παρέλειψε να υπαινιχθεί τον ηγεμονικό ρόλο της χώρας μας, με την αιτιολογία ότι "κατανοεί καλύτερα τα προβλήματα της περιοχής, τις πιθανές εξελίξεις, και τις ανάγκες".

Εξέφρασε, τέλος, επιφυλάξεις για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων στην ΕΕ, δηλώνοντας ότι "δεν έχει λύση να προτείνει" και διαπιστώνοντας ότι "ενώ διευκολύνεται η επιχειρηματική δράση και επιζητείται ορθώς η υψηλή κερδοφορία των επενδεδυμένων κεφαλαίων, οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν δε διευκολύνουν την εξεύρεση λύσεων σε θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ