Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνύματα για τη μαύρη επέτειο

Την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης τονίζουν, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967, προσωπικότητες και φορείς σε σχετικές ανακοινώσεις που εξέδωσαν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος, σε δήλωσή του προτρέπει τους νέους "να μελετούν την πρόσφατη, αλλά και όλη την ιστορία του νεότερου κράτους μας". Και συμπληρώνει: "Θα αποκομίσουν πολύτιμα συμπεράσματα και την πεποίθηση ότι η Δημοκρατία είναι το μόνο πολίτευμα που αρμόζει σε ελεύθερους ανθρώπους, το μόνο που σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών".

Σε μήνυμά του το Εκτελεστικό Γραφείο της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ φέρνει την επέτειο στα μέτρα του και κάνει λόγο για "αφετηρία μιας νέας εθνικής και κοινωνικής πορείας", στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει ότι "σήμερα προχωρούμε με γοργά βήματα όχι απλά στη διεύρυνση της λειτουργίας της δημοκρατίας, αλλά και στη συνολική ανασυγκρότηση του δημοκρατικού πολιτικού μας συστήματος".

Η ΝΔ κάνει λόγο για την εξαγωγή των αναγκαίων διδαγμάτων από το παρελθόν"ώστε να αποφεύγουμε τα ίδια σφάλματα στο μέλλον". Και συμπληρώνει: "Βεβαίως, σήμερα η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την κατάλυσή της. Αυτό όμως δε σημαίνει απανάπαυση".

Ο ΣΥΝ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι "η δημοκρατία στις μέρες μας γίνεται πιο ισχυρή και ασφαλής, όσο πιο πολύ εμβαθύνεται και αναπτύσσεται, με πολιτικές που ενισχύουν το κοινωνικό της περιεχόμενο και την αποκέντρωση εξουσιών και πόρων".

Η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει "την ανάγκη να αντισταθούν όλοι οι ενεργοί πολίτες στον κίνδυνο της λήθης, ο οποίος προβάλλει απειλητικός. Γιατί η νίκη της μνήμης στον αγώνα εναντίον της λήθης είναι προϋπόθεση για την ομαλή και δημιουργική πορεία του τόπου". Η ΕΣΗΕΑ διαδηλώνει την απόφαση των δημοσιογράφων να αγωνιστούν για τη διεύρυνση της δημοκρατίας και την υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ