Σάββατο 26 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανταγωνιστικός "ανθρωπισμός"

Πολύ "ωραία" αυτή η ελληνο-ιταλική συνεργασία στο θέμα της πολυεθνικής επέμβασης στην Αλβανία. Οσο δεν έρχονται στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για το παρασκήνιο, τόσο περισσότερο επιβεβαιώνεται ο... "ανθρωπιστικός" της χαρακτήρας.

Προχτές, λοιπόν, το "Εθνος" κυκλοφόρησε έχοντας ως πρώτο του θέμα μια ανταπόκριση από τη Ρώμη, σύμφωνα με την οποία, σε μυστικές εκθέσεις της ιταλικής αντικατασκοπίας, η Ελλάδα φέρεται να θέλει να κυριαρχήσει στην Αλβανία και ότι ελέγχει τον πρωθυπουργό της χώρας... Πράγμα που βέβαια ανησυχεί σφόδρα τους Ιταλούς, που θέλουν "δική" τους την Αλβανία.

Λίγη σημασία έχει η βασιμότητα των ισχυρισμών της ιταλικής αντικατασκοπίας. Αυτό που έχει σημασία είναι εκείνο που αποκαλύπτεται πίσω από τέτοιες κατασκοπικές δραστηριότητες και αιτιάσεις, που δεν είναι άλλο από την αλήθεια για τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των χωρών, όταν αυτές διαγκωνίζονται μεταξύ τους για κατάκτηση σφαιρών επιρροής. Και πίσω από τα "ανθρωπιστικά", αυτό είναι το αληθινό παιχνίδι που παίζεται στην Αλβανία: Ο διαγκωνισμός των εισβολέων και των Ράμπο για το ποιος θα έχει το "πάνω χέρι" στο πλιάτσικο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ