Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σχεδόν έτοιμο το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο

Θέμα χρόνου, αποτελεί η ολοκλήρωση του νομοσχεδίου για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων των πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, που θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1 - 1 - 1997. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), έχουν επεξεργαστεί το μεγαλύτερο μέρος των διατάξεων του νομοσχεδίου για το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στο δημόσιο, το οποίο συνδέεται άμεσα με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις σε υπηρεσιακό επίπεδο και στις επόμενες μέρες, θα σταλεί το σχέδιο νόμου στην ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διατυπώσει τις παρατηρήσεις της, ώστε στη συνέχεια να παρθεί η τελική απόφαση από την κυβέρνηση και να κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με το νέο συνταξιοδοτικό νόμο θα προκύψουν για ορισμένες περιπτώσεις υπαλλήλων του δημοσίου, που θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1 - 1 - 1997, μικρότερες συντάξεις, σε σχέση με τις συντάξεις που θα έπαιρναν αν είχαν συνταξιοδοτηθεί μέχρι 31 - 12 - 96 με το παλιό καθεστώς. Κάτι τέτοιο παραδέχτηκε πρόσφατα και ο υφυπουργός Οικονομικών, σε συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, θα ρυθμίζονται και διάφορες εκκρεμότητες συνταξιοδοτικών θεμάτων, που είχαν προκύψει στο παρελθόν. Για παράδειγμα, όπως πληροφορηθήκαμε, το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι για τις περιπτώσεις εργαζομένων (περίπου 450 άτομα) που είχαν απολυθεί στην περίοδο της χούντας και είχαν φυλακιστεί, ο χρόνος θα αναγνωρίζεται σαν συντάξιμος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Ψαλίδι" στις συντάξεις του δημοσίου(1997-05-23 00:00:00.0)
Σχεδόν έτοιμο το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο(1997-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ