Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκαλυπτικές ομολογίες

"Υπάρχουν 900.000 εκμεταλλεύσεις αντί 450.000. Δεν μπορούν να επιβιώσουν. Το λέω μετά λόγου γνώσεως. Κάθε μήνα θα είναι στους δρόμους αν δεν υπάρξουν μακρόπνοες λύσεις, αν δεν προσπαθήσουμε όλοι μαζί".

Αποκαλυπτικότατο το προαναφερόμενο απόσπασμα από τα χτεσινά "Νέα". Πολύ περισσότερο, όταν οι φράσεις αυτές εκστομίζονται από τον ίδιο τον υπουργό Γεωργίας.

Να, ποιοι είναι οι βαθύτεροι στόχοι της πολιτικής, που μαζί επεξεργάζονται και εφαρμόζουν οι Βρυξέλλες και η ελληνική κυβέρνηση. Η μείωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, κατά 50% τουλάχιστον. Το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και η μετατροπή τους σε σύγχρονους κολίγους των μεγάλων, καπιταλιστικών αγροτικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων, τύπου ΔΕΛΤΑ και ΦΑΓΕ. Κι αυτό, μόνο για όσους μπορέσουν να γίνουν κολίγοι στην ίδια τους τη γη. Για τους υπόλοιπους υπάρχουν τα ψίχουλα κάποιας ψευτοσύνταξης, οι ουρές των ανέργων στις πόλεις, το περιθώριο και η ζητιανιά.

Κι έχει το θράσος ο υπουργός Γεωργίας, να ζητά τη βοήθεια όλων, για την εφαρμογή "μακρόπνοων λύσεων". Εχει το θράσος να ζητά από τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους αγρότες, να τραβήξουν τη θηλιά, που αυτός και η κυβέρνησή του, τους έχει περάσει στο λαιμό...

Εμείς, πάντως, ένα έχουμε να του πούμε: Αν δεν του φτάνουνε τα δεκάδες μπλόκα, που σήμερα υπάρχουν σε όλη τη χώρα, αύριο θα είναι ακόμη περισσότερα. Και ακόμη περισσότεροι αγρότες στον αγώνα. Γιατί, το έχουν πλέον συνειδητοποιήσει: παλεύουν για την ίδια την επιβίωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ