Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Περισσότερη ενημέρωση για το Μάαστριχτ

Το πρόβλημα των οικονομικών μέτρων και της εφαρμογής της Συνθήκης του Μάαστριχτ είναι πρόβλημα ενημέρωσης, υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος,μιλώντας το Σάββατο στην Πάτρα. Αν πειστεί, τόνισε, ο ελληνικός λαός, "είμαι βέβαιος ότι θα δεχθεί με μεγαλύτερη προθυμία να συμβάλει προς αυτή την προσπάθεια".

Ωστόσο ο Κ. Στεφανόπουλος άφησε αιχμές προς την κυβέρνηση για μη ενημέρωση του ελληνικού λαού - αλλά και του ιδίου - για τα οικονομικά μέτρα και την πορεία σύγκλισης με την ΕΕ. Αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα, είπε συγκεκριμένα: "Εγώ δεν είμαι σε θέση να τοποθετηθώ επί των κυβερνητικών μέτρων. Δεν τα κρίνω ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Ούτε γνωρίζω αν ο προϋπολογισμός, ο οποίος κατετέθη χθες (σ. σ. την Παρασκευή) είναι συντεταγμένος ορθώς ή όχι. Αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι περνάμε μια περίοδο στην οποία υπάρχει ένα μεγάλο δίλημμα - και αυτό το δίλημμα εκφράζεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σ' όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μας λέγουν οι ισχυροί της Ευρώπης ότι πρέπει με σύντονες προσπάθειες να επιτύχουμε τους όρους, τα λεγόμενα κριτήρια της σύγκλισης, χωρίς τα οποία δεν μπορούμε και μεις να συμπορευτούμε μαζί τους. Το άλλο σκέλος του διλήμματος είναι με ποιες προσπάθειες, σε ποιο χρονικό διάστημα, με ποιες θυσίες είμαστε ή δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμπορευτούμε μαζί τους. Ούτε όμως σ' αυτό το δίλημμα μπορώ να απαντήσω ούτε μπορώ να πω τη γνώμη μου".

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι "προκειμένου να συμπαρασύρει την προσπάθεια του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση θα όφειλε να ενημερώσει περισσότερο απ' ό,τι ήδη έχει πράξει μέχρι σήμερα τον ελληνικό λαό για τις συνέπειες και τα αποτελέσματα της ανταποκρίσεώς μας σ' αυτά τα κριτήρια του Μάαστριχτ ή της δυνατότητός μας να ανταποκριθούμε σ' αυτά".

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Νικολάου δήλωσε ότι η κυβέρνηση δε σχολιάζει ποτέ τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ