Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
"Ακριτα" στην Ευρωπαϊκή Ενωση, "κριτικά" στους αγρότες!

Συνεδρίασε το Σάββατο η ΚΠΕ του κόμματος

Με προσχήματα ή χωρίς θα ασκηθεί η "προγραμματική αντιπολίτευση"; Σε αυτό το "δίλημμα" επικεντρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του διαλόγου, στην ΚΠΕ του Συνασπισμού που συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο, για την παραπέρα πορεία του κόμματος. Δεδομένη ήταν από όλες σχεδόν τις πλευρές η ανάγκη για χάραξη πορείας προς την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, ενώ από στελέχη ασκήθηκε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΝ, για... λαϊκισμό! Σε αυτά τα πλαίσια η Μ. Δαμανάκη, ζήτησε να μην στηριχτούν τα "μη υπεύθυνα" αιτήματα των αγροτών!

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Στην κεντρική εισήγηση, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, άσκησε τη συνήθη κριτική σχετικά με το ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πορεία απόκλισης από τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, σημειώνοντας πως "αντί να αντιμετωπίσει την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης ως μια ισχυρή παρότρυνση για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μεγάλων μεταρρυθμιστικών τομών" "επικαλείται αυτή την προοπτική ως άλλοθι για τη συγκάλυψη των εγκληματικών παραλείψεων, των λαθών και της πολύχρονης ακινησίας που επέβαλε με την αδιέξοδη πολιτική του". Παράλληλα επανέφερε τις προτάσεις του Συνασπισμού για μεταρρυθμιστικές τομές, ιδίως όσον αφορά τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων. Οσον αφορά τις εξελισσόμενες λαϊκές κινητοποιήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, επισήμανε ότι η λύση των προβλημάτων βρίσκεται σε μια πολιτική όχι "ονομαστικής" αλλά "πραγματικής" σύγκλισης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.

Οχι άκριτα...

Στη δική της όμως τοποθέτηση η Μαρία Δαμανάκη,έκανε λόγο για μια ακόμα πιο αποφασιστική στάση στήριξης των επιλογών που έχουν να κάνουν με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, μέσα από μια σαφή "εναλλακτική πρόταση" του Συνασπισμού, ο οποίος "πρέπει να ανοίγει μέτωπα με όποιο κόστος και δεύτερον να είναι ανοιχτή στα κοινωνικά αιτήματα χωρίς να απαλλοτριώνει την πολιτική του πρόταση". Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις αγροτικές κινητοποιήσεις ζητώντας να μην υποστηριχθεί το σύνολο των αιτημάτων τους! Οπως είπε, ο Συνασπισμός "δεν πρέπει να υποστηρίζει αγροτικά αιτήματα για ρύθμιση χρεών ή συνθήματα που λένε "όχι στους φόρους""! Παρόμοια κριτική για "λαϊκίστικη" αντιμετώπιση των εξελίξεων, ασκήθηκε και από στελέχη όπως ο Μ. Παπαγιαννάκης κι ο Ν. Μπίστης.

Οσον αφορά τα οργανωτικά ζητήματα του Συνασπισμού, αποφασίστηκε η διοργάνωση οργανωτικής πανελλαδικής σύσκεψης το Μάη του 1997 και η διενέργεια καταστατικού συνεδρίου του κόμματος, στο τέλος του 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ