Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να φυτρώσουν παντού ενιαιομετωπικές επιτροπές αγώνα

Την ανανέωση της υπόσχεσης του ΚΚΕ ότι οι κομμουνιστές θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να γίνουν πράξη τα οράματα, οι στόχοι, τα ιδανικά για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους χιλιάδες αγωνιστές, μετέφερε στους συγκεντρωμένους, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας,μέλος του ΠΓ και διευθυντής του "Ριζοσπάστη".

Αναφερόμενος, ο ίδιος, στα νέα μέτωπα αντίστασης που ξανοίγονται μπροστά στο λαϊκό κίνημα, τόνισε: "Σε κάθε χώρο, σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης, πρέπει να φυτρώσουν παντού ενιαιομετωπικές επιτροπές αγώνα. Κοινές επιτροπές σωματείων, φορέων, κινήσεων, ξεχωριστών ατόμων που θέλουν να αντισταθούν, να αγωνιστούν, να παλέψουν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, τις επιταγές του ΣΕΒ, των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων, ενάντια στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέχρι και την ανατροπή αυτού του οικοδομήματος, ενάντια στις αμερικανονατοϊκές επιλογές. Τέτοιες μετωπικές επιτροπές μπορούν σ' αυτή τη φάση να έχουν πολυμορφία, να ασχολούνται με ένα ευρύ και πολλές φορές διαφορετικό πλαίσιο αιτημάτων, στόχων και ιεραρχήσεων, ανάλογα με τον συγκεκριμένο χώρο, τους συσχετισμούς και τη διάταξη των δυνάμεων, αλλά που θα συγκλίνουν σε έναν ενιαίο στόχο, στο μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό ποτάμι".

Μεταφέροντας το θερμό χαιρετισμό του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Λάζαρος Σορόπουλος τόνισε ότι τα διδάγματα και συμπεράσματα από τους αγώνες του λαού μετατρέπονται από τους σημερινούς νεολαίους αγωνιστές σε δύναμη για τους σημερινούς αγώνες. "Αυτό ακριβώς, σημείωσε, είναι που φοβάται η αστική τάξη, γι' αυτό πολέμησε την Εθνική Αντίσταση, γι' αυτό προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία στα μέτρα της, γι' αυτό δεν τη διδάσκει στα σχολεία". Ο ίδιος κάλεσε τους νέους και τις νέες να δυναμώσουν τα μέτωπα της αντίστασης, ώστε να αποτελέσει η νεολαία βασική συνιστώσα του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ