Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Και από το τηλέφωνο αιτήσεις

Με στόχο "την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών που ταλαιπωρούν τον πολίτη", ο υφυπουργός Εσωτερικών, Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Α. Μαντέλης, ανακοίνωσε χτες ότι στάλθηκαν οδηγίες στα υπουργεία προκειμένου να υπάρξει μείωση του όγκου των δικαιολογητικών που κάθε φορά απαιτούνται.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για τη διαδικασία έκδοσης πολεοδομικής άδειας τη ρυθμίζουν έξηινόμοι και τέσσερα Προεδρικά Διατάγματα, ενώ πρέπει να προσκομιστούν 17 δικαιολογητικά και έξι διαφορετικά στάδια διαδικασίας. Τη δε μεταγραφή σπουδαστών των ΤΕΙ την ορίζουν οκτώ νόμοι και μία υπουργική απόφαση και εμπλέκονται στην έκδοση απαιτούμενων δικαιολογητικών οκτώ διαφορετικές υπηρεσίες και υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο Α. Μαντέλης ανακοίνωσε ότι προχωρεί από τις αρχές του χρόνου ένα πρόγραμμα εξυπηρέτησης και πληροφόρησης του πολίτη που περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός προγράμματος επικοινωνίας και εξυπηρέτησης με τη δυνατότητα των πολιτών να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους τηλεφωνικά, τη χορήγηση βεβαιώσεων χωρίς να τις ζητήσει ο πολίτης (πιστοποιητικά γάμου ή γέννησης) και αναζήτηση πιστοποιητικών από τις υπηρεσίες και όχι από τον πολίτη.

Ηδη η εγκύκλιος για τα θέματα αυτά έχει ήδη σταλεί σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου, τους δήμους και τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις που καλούνται όλες να εφαρμόσουν τα μέτρα αυτά. Οπως ειπώθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου ανάμεσα στα μέτρα που μελετώνται είναι να είναι υποχρεωμένες όλες οι δημόσιες υπηρεσίες να πρωτοκολλούν τις αιτήσεις των πολιτών και να επικυρώνουν οι ίδιες αντίγραφα εγγράφων όταν οι πολίτες προσκομίζουν το πρωτότυπό του. Ο Α. Μαντέλης ανακοίνωσε ότι νέος γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης ορίστηκε ο πανεπιστημιακός Α. Πασάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ