Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων δημάρχων

H πρώτη συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων δημάρχων, που οι πόλεις τους βρέχονται από τα νερά του Αιγαίου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., στο Μπουντρούμ (Αλικαρνασσός) απέναντι από την Κω. Αντικείμενο της συνάντησης η αποφυγή της ρύπανσης στο Αιγαίο.Σ' αυτήν, με πρόσκληση που έστειλε ο δήμαρχος της τουρκικής πόλης Τσεσμέ, καλούνται, μέσω των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) των ελληνικών νησιών, να συμμετάσχουν αντιπροσωπείες Ελλήνων δημάρχων.

Στην πρόσκληση των Τούρκων δημάρχων προς τους Ελληνες συναδέλφους τους αναφέρεται:

"Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Εμείς οι δήμαρχοι των πόλεων που βρίσκονται στις ακτές της Δυτικής Τουρκίας θα βρεθούμε στις 17-12-96 στην πόλη Μπουντρούμ για να εξετάσουμε το θέμα της ρύπανσης στο Αιγαίο. Σας καλούμε να εξετάσουμε το πρόβλημα αυτό από κοινού αφού μας απασχολεί, πιστεύουμε έντονα, όλους. Με φιλία και εκτίμηση εκ μέρους των Δημάρχων των πόλεων των ακτών του Αιγαίου. Νουρί Ερτάν

Δήμαρχος Τσεσμέ".

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα της Χίου "ΑΛΗΘΕΙΑ", στη συνάντηση αναμένεται να πάρουν μέρος αντιπροσωπείες από τις ΤΕΔΚ Χίου, Λέσβου, Δωδεκανήσου. Η αντιπροσωπεία της Λέσβου μάλιστα αναμένεται να φτάσει στη Χίο τη Δευτέρα και από εκεί θα περάσουν απέναντι στον Τσεσμέ για να μεταβούν στο Μπουντρούμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ