Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τα "Αφορολόγητα Καταστήματα"

Κατατέθηκε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Παρέμβαση στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της πιο κερδοφόρας εταιρίας της χώρας, "Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών ΑΕ", την οποία έχει ήδη αποφασίσει, έκανε το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο βουλευτής του Κόμματος Αχιλλέας Κανταρζτής. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: "Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας "Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών ΑΕ", μέσω της εισαγωγής πακέτου μετοχών της στο Χρηματιστήριο. Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη εταιρεία:

  • Είναι η πρώτη σε κέρδη εμπορική επιχείρηση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της χώρας μας, η οποία μάλιστα χρόνο με το χρόνο παρουσιάζει ολοένα και μεγαλύτερα κέρδη. Για το 1997 τα καθαρά κέρδη της υπολογίζονται ότι θα φτάσουν τα 19,5 δισ. δρχ.
  • Δεν έχει κανένα πρόβλημα ρευστότητας.
  • Εκμεταλλεύεται φόρους και δασμούς που είναι προνόμια αποκλειστικά του ελληνικού δημοσίου.

Ερωτάται ο κ. υπουργός εάν η κυβέρνηση θα σταματήσει κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας "Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών ΑΕ", ώστε να μην ξεπουληθεί "αντί πινακίου φακής" ακόμα μια κερδοφόρα κρατική επιχείρηση;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ