Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παραπλανητικές οι ταχυδρομικές διαφημίσεις

Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας τη συλλογική αγωγή της Ενωσης Καταναλωτών "Η Ποιότητα Ζωής" (ΕΚΠΟΙΖΩ) κατά της εταιρίας LORENS MAIL ΕΠΕ, γνωστής ως POSTMARKET, INTERMARKET, EMMO AE, σχετικά με τις γνωστές διαφημίσεις που οι καταναλωτές λαμβάνουν μέσω του ταχυδρομείου.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτών των διαφημίσεων είναι ότι η εταιρία βεβαιώνει τον καταναλωτή ότι έχει κερδίσει ένα δώρο μεγάλης αξίας, συνήθως ένα πολυτελές αυτοκίνητο και αυτό που πρέπει να κάνει για να το παραλάβει είναι να παραγγείλει κάποιο από τα προϊόντα σχετικού καταλόγου. Εάν οι καταναλωτές πέσουν στην παγίδα αγοράζουν άχρηστα και ευτελούς αξίας προϊόντα.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε τη διαφήμιση των προϊόντων της Postmarket παραπλανητική και αθέμιτη και υποχρεώνει τη LORENS MAIL ΕΠΕ:

  • Να καταβάλει συνολικά 150 εκατ. δρχ. ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που έχουν υποστεί οι καταναλωτές. Οταν καταβληθεί αυτό το ποσό θα διατεθεί με απόφαση της υπουργού Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για την προστασία του καταναλωτή για την προώθηση των συμφερόντων των καταναλωτών.
  • Να παύσει κάθε παραπλανητική και αθέμιτη διαφήμιση των προϊόντων της.
  • Να σταματήσει να προβαίνει σε πωλήσεις από απόσταση κατά παράβαση του νόμου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ