Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζικό καλωσόρισμα!

Αύριο, ο αγροτικός κόσμος της χώρας μπαίνει στην τέταρτη βδομάδα της μεγαλειώδους κινητοποίησής του. Τέσσερις βδομάδες που, ούτε το χιονόνερο, ούτε η "βροχή" από λάσπη, που εκτοξεύουν η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, μπόρεσαν να κάμψουν τον αγώνα των κολίγων. Αντίθετα, όλες αυτές οι μέρες έγιναν αφορμή, για να εκδηλωθεί, χωρίς φτιασιδώματα, η αντιλαϊκή εμμονή των κυβερνώντων, η υποκρισία των συνεργατών τους και ο κοινοβουλευτικός απολυταρχισμός που διαπνέει τους υπηρέτες των συμφερόντων της Κομισιόν και της πλουτοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός, όπως και πριν από αυτόν τα υπόλοιπα κυβερνητικά επιτελεία, με το γνωστό ύφος του... "εκσυγχρονισμού", με τον "τουπέ" της πεφωτισμένης δεσποτείας των "αρχιερέων" των πολυεθνικών, επανέλαβε προχτές στην Ελευσίνα, απευθυνόμενος στους αγρότες: "Οχι σε όλα"! Την ίδια ώρα, η ηγεσία της ΝΔ φαίνεται ότι άρχιζε να επιδίδεται σε υπόγειες, αλλά και εμφανείς πιέσεις, για να σταματήσει ο αγώνας, αφού ο "εχθρός" των αγροτών δεν είναι άλλος από την πολιτική που, και η ίδια, όπως και το ΠΑΣΟΚ, υπηρετούν. Οσο για τον ΣΥΝ, εγκατέλειψε πλέον κάθε δημαγωγική μάσκα και συμπεριφέρεται σαν Δούρειος Ιππος, με στόχο την άλωση των μπλόκων με τις δήθεν προτάσεις του, στην ουσία ταυτόσημες με αυτές της κυβέρνησης. Απέναντι στους παραπάνω οι αγρότες απαντούν: "Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας"!

Ετσι, με το κουράγιο και τη δύναμη που αντλεί ο κόσμος του μόχθου από το δίκιο και την απαντοχή του, μπαίνουν αύριο οι αγρότες στην τέταρτη βδομάδα της αντίστασής τους, ενάντια στα σχέδια αποδεκατισμού τους. Με σημαία την ενότητά τους, κλιμακώνουν τον αγώνα τους, με την αυριανή κάθοδο των οικογενειών τους στην Αθήνα. Οι αγρότες, αύριο, μετά από τέσσερις βδομάδες μιας μάχης που έχει συγκλονίσει κάθε άνθρωπο της δουλιάς, μπαίνουν με ψηλά το κεφάλι στην Αθήνα! Κατεβαίνουν στην πρωτεύουσα, για να διαδηλώσουν την αξιοπρέπεια του δικού τους "όχι". Του "όχι" σε όλους αυτούς που, αμπαρωμένοι στους τέσσερις τοίχους της αδιαλλαξίας τους, που αγκιστρωμένοι στα προγράμματα "σύνθλιψης" της ΟΝΕ και δογματικά προσηλωμένοι στα κελεύσματα της Μπούντεσμπανκ, μετατρέπουν την Ελλάδα σε "χωματερή", σε Καιάδα για τους εργάτες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία.

Οι αγρότες αύριο κατεβαίνουν στην Αθήνα! Ο λαός της πρωτεύουσας, αυτός ο λαός, που τόσες μέρες έχει απομονώσει τις σειρήνες διχασμού του. Που απέκρουσε τις μεθόδους μετατροπής του σε εμπροσθοφυλακή του κυβερνητικού αντιαγροτισμού. Που είδε στο κίνημα των αγροτών το δρόμο, για να μπει φραγμός και στη δική του εξόντωση, είναι η στιγμή να στήσει τα δικά του "μπλόκα". Τα "μπλόκα" υποδοχής των αγωνιστών της υπαίθρου! Ηρθε η ώρα να βροντοφωνάξει, με το μαζικό του "καλωσόρισμα", την Πέμπτη στις 12 η ώρα στην πλατεία Βάθης, τη δική του απάντηση στην κυβερνητική αδιαλλαξία: "Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας όλου του λαού"! Ηρθε η ώρα να στείλει το αποφασιστικό μήνυμα απέναντι σε όσους συντρίβουν το μέλλον αυτού του τόπου, καταπιέζοντας τα λαϊκά στρώματα, στο εργοστάσιο, στο χωράφι, στα ταμεία ανεργίας, στα πανεπιστήμια. Ο λαός της Αθήνας, αύριο, είναι η ώρα να "αποκλείσει" όλους τους δρόμους της κυβερνητικής αδιαλλαξίας, να σταθεί στο πλευρό των αγροτών και να τους υποδεχτεί όπως τους αξίζει. Ενώνοντας τη φωνή και τη γροθιά της εργατιάς, με τη φωνή και τη γροθιά της αγροτιάς!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ