Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Μυστικές" συσκέψεις στου Μαξίμου

Η μετάθεση - σε άλλες πλάτες - των ευθυνών που συνεπάγονται οι αμερικανικές ιδέες για τη "λύση" του Κυπριακού, αποτελεί πια, το κύριο μέλημα των στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης, τα οποία άρχισαν τις συνεδριάσεις, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο!

Καθώς Ουάσιγκτον και Λονδίνο, "ανοίγουν" τη συζήτηση για το Κυπριακό, η ελληνική κυβέρνηση "συσκέπτεται" στα κρυφά (! ) αναζητώντας κοινή γραμμή πλεύσης, καθώς ήδη έχουν καταγραφεί "διαφωνίες" για τους χειρισμούς αλλά και τη στρατηγική, ακόμη και μέσα στον στενό κύκλο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι "διαφωνίες" αυτές, πρέπει να επισημανθεί, σε γενικές γραμμές είναι "τεχνητές" και δημιουργούνται προκειμένου κάποια κυβερνητικά στελέχη να αποφύγουν την ανάληψη των ευθυνών που συνεπάγεται η δρομολογημένη, από την Ουάσιγκτον "λύση" του Κυπριακού.

Τις "διαφωνίες" αυτές, επιχείρησαν χτες να "γεφυρώσουν" σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στου Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών. Αξίζει να σημειωθεί πως το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού διέψευδε την πραγματοποίηση της σύσκεψης, ακόμη και τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη. Τα προσχήματα, τελικά, διέσωσε ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, ανακοινώνοντας πως από τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται σύσκεψη στου Μαξίμου, του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα εξωτερικής πολιτικής.Κύριο αντικείμενο της σύσκεψης στου Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν το Κυπριακό, καθώς οι αμερικανικές και βρετανικές προτάσεις, απαιτούν απαντήσεις από την Αθήνα και τη Λευκωσία. Απαιτούν δηλαδή συντονισμό και στρατηγική, η οποία, όπως κατέδειξαν τα γεγονότα των τελευταίων βδομάδων, απουσιάζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ