Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Ρεσιτάλ υποκρισίας και δημαγωγίας

Περίσσεψε χτες στη Βουλή, πρώτη μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού, η υποκρισία και η δημαγωγία των κομμάτων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπερασπίζουν την πολιτική πορεία της χώρας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Γενικός Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ι. Ζαφειρόπουλος επιδόθηκε σε όρκους πίστης υπέρ της Συνθήκης του Μάαστριχτ και αποσκοπώντας στην τρομοκράτηση των εργαζομένων επικαλέστηκε σημεία και τέρατα που μας περιμένουν αν και εφόσον παρεκκλίνουμε, έστω και ελάχιστα, από τη λεγόμενη σύγκλιση. Αντίθετα ο ομογάλακτός του, γενικός Εισηγητής της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφης, κατέφυγε στη δημαγωγία για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί από τη στρατηγική κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής που είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των πολυεθνικών.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Γ. Δραγασάκης έκανε μαθήματα στην κυβέρνηση για το πώς μπορεί κανείς να υποτάσσεται στην ΕΕ, και να το κρύβει, ενώ ο εισηγητής του ΔΗΚΚΙ Τ. Ιντζές χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ταξικό, ανειλικρινή και αντιαναπτυξιακό εκφράζοντας την ανησυχία του που η χώρα απέχει πολύ από την ικανοποίηση των κριτηρίων της λεγόμενης σύγκλισης.

Στον αντίποδα των παραπάνω τοποθετήσεων κινήθηκε ο Γενικός Εισηγητής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος ο οποίος υπογράμμισε ότι η ελπίδα για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και αλλαγή της κατάστασης βρίσκεται στους αγώνες των εργαζομένων. Ο κομμουνιστής βουλευτής επέκρινε δριμύτατα τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης και αποκάλυψε τον χαρακτήρα του αποδεικνύοντας τη σαθρότητα των επιχειρημάτων της κυβέρνησης ότι τάχα δεν υπάρχουν χρήματα για την ικανοποίηση των λαϊκών αιτημάτων.

Η συζήτηση του προϋπολογισμού θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με ομιλίες βουλευτών και υπουργών. Το πότε θα μιλήσουν οι αρχηγοί παραμένει ακόμη ρευστό. Είναι πιθανό να λάβουν το λόγο την τελευταία μέρα της συζήτησης, δηλαδή το Σάββατο. Τέλος, σημειώνουμε ότι ο προϋπολογισμός θα ψηφιστεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ