Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και "μπράβο" και παράπονα

Και δημόσιο "μπράβο" από την ηγεσία του ΣΕΒ, απέσπασε ο "εκσυγχρονιστής" πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, για το περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων της "νέας" κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Η ηγεσία του ΣΕΒ, όμως, δεν αρκείται στο να απονέμει, δημόσια, εύσημα στην κυβέρνηση Σημίτη, για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε να συνεχίσει την πολιτική, η οποία αφαιρεί εισοδήματα από τους εργαζόμενους για να διευρύνει τα κέρδη των βιομηχάνων και άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών. Δεν αρκείται στις δημόσιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για την εξασφάλιση μεγαλύτερης ασυδοσίας στο μεγάλο κεφάλαιο. Προχωράνε και παραπέρα. Επικρίνουν τον πρωθυπουργό, ότι με τις προγραμματικές δηλώσεις εμφανίζεται άτολμος στις αξιώσεις τους για εδώ και τώρα ξήλωμα του λεγόμενου κράτους πρόνοιας, για γενικό ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας που απαιτούν.

Στην ουσία, με τα "μπράβο" και τις επικρίσεις για ατολμία στην εφαρμογή ακόμη πιο σκληρής λιτότητας για τους εργαζόμενους, οι βιομήχανοι επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά τη λαϊκή παροιμία, που λέει "τρώγοντας ανοίγει η όρεξη"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ