Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
Κρίθηκε, τελικά, ακατάλληλο το κτίριο

Οι φωνές των μαθητριών του Ραλλείου Γυμνασίου και Λυκείου Πειραιά, που ζήταγαν επίμονα να μετεγκατασταθεί το σχολείο τους στο ιστορικό του κτίριο, στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου, δεν έφταναν στα αυτιά των αρμόδιων φορέων. Οταν προχτές έπεσε το ταβάνι μιας αίθουσας, έφτασαν τελικά εμπειρογνώμονες της πολεοδομίας και μηχανικοί του δήμου, οι οποίοι και έκριναν το κτίριο το κτίριο κατεδαφιστέο.

Χαρακτηριστικά, αναφέρουν ότι "οι κολόνες του υπογείου και του ισογείου έχουν υποστεί σοβαρές διαβρώσεις και το κτίριο από δομική και στατική άποψη είναι ακατάλληλο". Χτες, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, γονείς και μαθητές κινητοποιήθηκαν ζητώντας για άλλη μια φορά το σχολείο τους να εγκατασταθεί στο ιστορικό του κτίριο στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου, το οποίο σήμερα το εκμεταλλεύεται ο δήμος, νοικιάζοντας το ισόγειο σε καταστήματα και το υπόλοιπο σε εταιρίες διαφήμισης.

Χτες οι γονείς και οι μαθήτριες του σχολείου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Πειραιά, η οποία κατέληξε στο δημαρχείο της πόλης. Οι εκπρόσωποι των μαθητών συναντήθηκαν με τον δήμαρχο του Πειραιά, ο οποίος πρότεινε στις μαθήτριες να εγκατασταθούν στην Ιωνίδειο Σχολή, πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή, γιατί ήδη στο σχολείο αυτό στεγάζεται ένα γυμνάσιο, ένα λύκειο και μια νυχτερινή σχολή. Οι γονείς, καθηγητές και οι μαθήτριες της Ραλλείου Σχολής δήλωσαν στον δήμαρχο ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να δοθεί ουσιαστική λύση και να πάρουν πίσω το σχολείο που τους ανήκει.

Εδώ και 25 χρόνια η Ράλλειος Σχολή στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο κτίριο και συχνά οι μαθήτριες αντιμετώπιζαν προβλήματα, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου. Στο ίδιο κτίριο πριν στεγαζόταν ο Σταθμός Α Βοηθειών του ΙΚΑ, ενώ στο υπόγειο του κτιρίου λειτουργούσε το Νεκροτομείο Πειραιά! Το "προαύλιο" του σχολείου, το οποίο λειτουργούσε και ως χώρος υποδοχής, αίθουσα τελετών και γυμναστήριο, ήταν το γκαράζ των ασθενοφόρων του Σταθμού Α Βοηθειών. Στο υπόγειο, όπου ήταν οι νεκροθάλαμοι του νεκροτομείου, γινόταν το μάθημα της πληροφορικής.

Πέρσι, το σχολείο είχε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα, όταν το υπόγειο του σχολείου πλημμύρισε, η αποχέτευση έσπασε και τα λύματα έφτασαν μέχρι το ισόγειο του σχολείου.

Τα τελευταία χρόνια οι γονείς, καθηγητές και μαθήτριες είχαν απευθυνθεί πολλές φορές στο υπουργείο Παιδείας και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκρηκτικό το πρόβλημα (2005-03-30 00:00:00.0)
Μάθημα σε μικρά και ανήλιαγα δωμάτια (1997-04-04 00:00:00.0)
Εκβιαστικά σε ακατάλληλο κτίριο (1996-02-21 00:00:00.0)
Παρέμβαση στη Βουλή για το πρόβλημα της Ραλλείου (1996-02-16 00:00:00.0)
Δεκάδες οι χαμένες ώρες στη Ράλλειο (1996-02-10 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η αποχή στη Ράλλειο (1995-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ